Volture – On The Edge

Volture – On The Edge
High Roller Records, 2013

Volture is in 2008 opgericht door bassist Ryan Waste (bekend van Municipal Waste) en gitarist Nick Poulos (ex-Cannabis Corpse). 2012 Was een bewogen jaar voor Volture. Het label waar ze bij zaten ging failliet, de zanger stopte ermee en na een Europese tour bleken er alleen schulden overgebleven te zijn. Maar zoals het hoort lieten deze mannen van staal zich door deze tegenslag niet weerhouden en komen nu met hun tweede cd.

Luisterend naar het Amerikaanse Volture is het alsof de tijd stil is blijven staan ergens rond 1979 toen NWOBHM opkwam, want On The Edge klinkt zowel qua songs als sound alsof het uit die periode komt. De gitaarriffs die typerend voor het genre zijn, zorgen voor een feest der herkenning in vrijwel iedere song. Opvallend daarbij is het spel van bassist Waste. Hij weet de songs, die toch al van vrij hoog niveau zijn, net dat beetje extra te geven.

In bijna alle nummers klinkt wel een riff door die de kenners van het genre zullen linken aan een NWOBHM-band. Het meest opvallend is dat in Breathren Of The Coast. Dit nummer lijkt namelijk erg op veel Children Of The Damned van de eerste LP van Iron Maiden. Heat Seeker en het afsluitende Deep Dweller zijn andere hoogstandjes. Een andere positieve factor is zanger Jack Bauer. Hij heeft een fijne stem, passend bij de muziek en wanneer hij in de hoogte uithaalt heeft het wat weg van King Diamond.

On The Edge zal waarschijnlijk geen klassieker zijn maar liefhebbers van NWOBHM hebben er een prima band bij. Later dit jaar gaat Volture met Diamond Head en Raven op tour. Voorlopig alleen door Amerika. Hopelijk doen ze ook Europa aan want op papier is dit een leuke combi. Haal je spijkerjas met opnaai-emblemen maar alvast uit de mottenballen.

Tracklisting:
Volture - On The Edge

  1. On The Edge
  2. Ride The Nite
  3. Desert Pursuit
  4. Brethren Of The Coast
  5. Hot Wired
  6. Nightrance
  7. Heat Seeker
  8. Rock You Hard
  9. Deep Dweller

Line-up:

  • Jack Bauer – Vocals
  • Nick Poulos – Guitars
  • Dave Boyd – Guitars
  • Ryan Waste – Bass
  • Barry Cover- Drums

Links: