The Hysteria – Trojan Horse

The Hysteria – Trojan Horse
Memorial Records, 2013

Haal eens een Trojaans paard in huis, dachten ze in Mycene en meteen was de Trojaanse oorlog beslecht. Goed idee, vinden ze in Wit-Rusland en ze sturen hun Trojaans paard rond. Hun derde ep-wapenfeit in een muzikale oorlog die ze nu al vier jaar voeren. Wie zo’n knol in huis haalt, weet dat er iets onverwachts kan uitkomen.

In dit geval is het een Black Cat Wailing At The Moon, een clusterbom aan dissonante wrikakkoorden, ontketende ritmes, netelnoten en spastische twists. Enorm diepe en trage instortingen hebben veel weg van War From A Harlots Mouth, de snelle ectoplasmatische dissonante gesels link je probleemloos aan de betere mathcore-waanzin. De daarop volgende nummers zijn iets minder neurotisch, omdat ze effectief eenzelfde maat eens twee keer spelen, maar ze vullen die nog steeds met behoorlijk geschifte dissonante webben en melodieuze pezen die ongecontroleerd alle kanten uitsnappen. De vocalen zijn allemaal digitaal verzwaard, te divers om te benoemen en zoeken soms vergeefs, soms met succes hun weg door het doornbos aan onlogische mathematische ontregelingsmelodie-opstoten.

Op een gegeven moment sturen ze het opeens de Shining-kant uit met dissonante zwemen op blast. Andere keren leggen ze er een rustpunt in, dan weer heeft het iets rockend… en meteen weten we wat er schort: ze zetten al die absurde invloeden op een rijtje achter elkaar in plaats van ze te verwerken tot het surrealistisch werkstuk dat ze wellicht in gedachten hadden.

Tracklisting
TheHysteria-TrojanHorse

  1. Black Cat Wailing At The Moon
  2. Letter To God
  3. Revolution In Our Hearts, Revolution In Your Hands
  4. Trojan Horse
  5. Porn Star

Line-up:

  • Anton ‘Medic’ – Gitaar
  • Valeriy ‘Wall/=’ – Basgitaar
  • Victor ‘CB’ – Vocalen
  • Pasha ‘Najv’ – Gitaar
  • Phil – Drums

Links: