Rote Mare – The Kingdom

Rote Mare – The Kingdom
Rotedoom Records, 2013

Hier is hij dan, deel twee van het tweeluik The Invocation/The Kingdom, uit de handen van de Australische doom metal band Rote Mare. Ook deze opnamen stammen oorspronkelijk uit 2012 en ook hier heeft bandleider Phil Howlett noodgedwongen besloten het op zijn eigen platenlabel uit te brengen.

Al waar The Invocation stevig geworteld was op pure traditionele doom metal, wordt op The Kingdom daar af en toe wat van afgeweken. De gitaarsound schurkt nog steeds tegen de retro-seventies aan en ook de veelvuldig gegromde screams zijn gebleven. De eerste twee nummers brengen je meteen terug in het goede doom gevoel, dat voorganger The Invocation je bezorgde. Daarna gaat het de wat experimentelere kant op. The Thief berooft ons van het goede doom gevoel, het is een wat zweverig aandoend nummer met toevoeging van een irritant klinkend toetsengeluid. Het navolgende The Funeral Void poogt de sfeer van de eerste twee nummers weer terug te brengen, maar voordat je daar weer in terug bent, start met Suicidal Slayer een aggressieve stoner-achtige song met een verhoogd tempo. Op zich niets mis met dit nummer, maar passend op dit album is een ander verhaal. De titelsong mag dan afsluiten en gelukkig is dit een gevoelig doom nummer met een erg mooi opgebouwd einde. Echter blijkt dit niet het laatste nummer te zijn, want ook op dit album is er weer die vervelende bijna-tien-minuten-durende-stilte als pauze, alvorens de doomy cover van Twisted Sister’s Destoyer door de boxen dreunt.

Afgezet tegen het eerste deel van het tweeluik, is dit abum van Rote Mare toch een stukje minder. Tesamen met de onvermijdelijke strafpunten voor die pauze-grap, komen we dan op onderstaand cijfer uit.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Shadow of the Grave
  2. Shameless
  3. The Thief
  4. The Funeral Void
  5. Suicidal Slayer
  6. The invocation
  7. Destroyer

Line-up:

  • Phil Howlett – Vocals, Guitar
  • Sean Wiskin – Guitar
  • Jess Erceg – Bass
  • Ben Dodunski – Drums

Links: