We Butter The Bread With Butter – Goldkinder

We Butter The Bread With Butter – Goldkinder
Heartwork, 2013

Het botert niet zo tussen mij en We Butter The Bread With Butter. De deathcore van de Duitsers was extreem generiek maar nu heeft de band voor een andere sound gekozen op Goldkinder.

Alles Was Ich Will heeft Duitse zang, staccato riffs, een stampend ritme en een melodieus refrein. Het wordt dan heel moeilijk om niet aan Rammstein te denken. We Butter The Bread With Butter heeft duidelijk deze band als inspiratie, maar ook door de grotere inbreng van synths komt de laatste worp van Bring Me The Horizon naar boven. Al komt deze band nooit op het niveau van laatstgenoemde.

Luisteren naar We Butter The Bread With Butter is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, maar de band heeft door het hele album heen wel een bepaalde sound voor ogen. Vooral de eerste helft van Goldkinder heeft pakkende nummers met refreinen die in je hoofd blijven hangen. Jammer genoeg is de cleane zang zo glad als boter, daar houdt ondergetekende niet zo van. De invloeden van deathcore zijn nog steeds te horen in de vorm van een aantal breakdowns.

Even dacht ik met mijn neus in de boter te zijn gevallen, zo erg is het helemaal niet. Maar de tweede helft van het album zorgt wel voor de nodige ergernis. De Duitsers zoeken dan heel duidelijk de commerciële richting op bij een nummer als Mayday Mayday met een trance-riedeltje en vervormde zang. Het nummer Krieg Aus Gold lijkt wel op een zware versie van Nein Mann!, een Duitse hit van een aantal jaren geleden.

Na Goldkinder is het nog steeds geen koek en ei tussen mij en We Butter The Bread With Butter, het is simpelweg mijn ding niet. Ook is het album met 51 minuten veel te lang om te boeien met vrij simpele songstructuren. Toch kan ik me voorstellen dat hier een groot publiek voor is die dit helemaal ”hammergeil” vindt, het heeft namelijk op sommige momenten zware riffs maar ook hele poppy melodieën.

Tracklisting:
We Butter The Bread With Butter - Goldkinder

  1. Alles Was Ich Will
  2. Meine Brille
  3. Ohne Herz
  4. Pyroman & Astronaut
  5. Super Heiß Ins Trommelfell (S.H.I.T.)
  6. Fall
  7. Mayday Mayday
  8. Viva Mariposa
  9. Makellos
  10. Das Uhrwerk
  11. Krieg Aus Gold
  12. Psycho
  13. Kind Im Brunnen

Line-up:

  • Paul Bartzsch – Vocals
  • Marcel Neumann – Guitars
  • Maximilan Pauly – Bass
  • Can Özgünsür – Drums, Piano

Links: