White Slice – Antarctica

White Slice – Antarctica
Suburban Records, 2013

Na acht oefensessies het podium opgaan en vervolgens binnen een jaar je debuut cd opnemen. Je moet het maar durven. White Slice deed het onder toeziend oog van Igor Wouters (Backfire). Nou zijn de bandleden niet helemaal groentjes te noemen want ze deden ervaring op in onder andere Bullerslug, Gewapend Beton en Malkovich. Suburban ziet er wel heil in en brengt het debuut van deze jonge Amsterdamse gastjes uit.

Negen nummers in negentien minuten lang beukt White Slice erop los. Ze noemen het zelf punkrock. Daarmee doen ze zich enigszins tekort want er zijn ook invloeden uit de grunge, garagerock en hardcore. Snelheid en energie staan in alle nummers op de voorgrond en zanger Hugo is hoorbaar boos zodra hij de microfoon ter hand neemt. Wanneer hij stilvalt, rockt de band gewoon verder en blijft het energieke gevoel gehandhaafd. Hierbij dient opgemerkt te worden dat je van het stemgeluid wat hij voortbrengt moet houden om van deze band te kunnen genieten.

Met een minimale bezetting sleept White Slice het maximale uit de arrangementen en blijft hierbij de stijl trouw. Opbouwend bedoelde kritiek is dat er bij toekomstige liedjes iets meer melodie ingepast kan worden. Daarnaast kan er gewerkt worden aan de zang. Meer variatie en het gebruik van achtergrondzang kan veel verschil maken. Een track als Balls High bewijst dat ze het wel in zich hebben. Verder niets dan lof voor deze jochies. Veel spelen en jezelf op die manier in de kijker spelen is het devies.

Tracklisting:
White Slice - Antarctica

  1. Fast Cars Are Red
  2. Keep Us Away From Your Parade
  3. Addicted For A Day
  4. Crowbar Tie Hood
  5. Content Context
  6. Thanks For The Reciept
  7. Balls High
  8. Dirty Beautiful
  9. Lifting Air

Line-up:

  • Hugo – Vocals
  • Jeroen – Guitars
  • Bo – Bass
  • Ming – Drums

Links: