Darkness Dynamite – Under the Painted Sky

Darkness Dynamite – Under the Painted Sky
Metal Blade, 2013

Darkness Dynamite bevindt zich deze maand in het gezelschap van DeathFuckingCunt, bovenaan mijn lijstje van belachelijke bandnamen. Goed, muzikaal stonden deze Parijzenaars op hun vorige langspeler voor een hoop metalcore met een scheut death(core) in verwerkt. Blijkbaar hebben ze daarmee toch een zekere fanbase opgebouwd, metalcore is nu eenmaal een enorm populair genre (tot spijt van wie het benijdt).

De deathcore is op Under the Painted Sky grotendeels afwezig, al wordt er op Vanished Gravity naast clean gezongen ook stevig gegrunt. Verder bevat dit album all things metalcore: breakdowns, cleane refreinen, melodische gitaren en wel wat groove. Corekids zullen hiervan kunnen smullen, puriteinen zullen vooral op hun tanden moeten knarsen.

Ondanks alles vind ik Darkness Dynamite best sympathiek klinken. Hun sound is een pak minder gelikt dan bij de klassieke corebands. Door hun dubbele vocals doet het allemaal wat chaotischer aan en ook de drums klinken wat ouderwetser dan ik bij dit soort bands gewoon ben. Bovendien bevat het album enkele verrassingen: naast het gastoptreden van Vasco Ramos is Dead Ends een agressief nummer dat halverwege het album je aandacht weet te trekken. Vanaf White Retina klinkt Darkness Dynamite plots eerder hard-, dan metalcore. De tweede helft van het album is in zijn geheel harder en overtuigender dan de redelijk mainstream nummers I’m Seeking at Six en On Cloud 9. Al bij al dus een redelijk geslaagde ontmoeting met Darkness Dynamite.

Tracklisting:
Darkness Dynamite – Under the Painted Sky

  1. I’m Seeking At Six
  2. On Cloud 9
  3. Under the Painted Sky
  4. Vanished Gravity (feat. Vasco Ramos)
  5. Give Them Ropes
  6. Vipers of a Greater Cold
  7. Dead Ends
  8. White Retina
  9. Breathe
  10. Illuminations
  11. Antz Invasion
  12. Silent Wait of Careless Streets

Line-up:

  • Junior Rodriguez – Vocals
  • Nelson Angelo Martins – Guitars, backing vocals
  • Zack Larbi – Guitars, backing vocals
  • Christophe De Olveira – Bass
  • Vincent Waollois – Drums, electronics

Links: