Arsonists Get All The Girls – Listen To The Color

Arsonists Get All The Girls – Listen To The Color
Eigen Beheer, 2013

Een walrus met borsten die op een soort snoekaal door roze koralen en regenboogkleurige bellen rijdt. En dat is alleen nog maar de hoes van het vijfde album van onze favoriete absurdisten uit Santa Cruz. Century Media wist destijds meteen dat dit zootje ongeregeld de grindcorescene op stelten zou zetten en ondanks vele bezettingswissels zijn ze altijd even krankzinnig gebleven. Na jarenlang onder het kwaliteitslabel te hebben geopereerd, doet Arsonists Get All The Girls het plots in eigen beheer.

Blijkbaar een reden om nóg freakiër tekeer te gaan. Vaak grindt het in het begint nog redelijk recht voor de raap, maar beginnen ze de raap plots te schillen met dissonante hysterievlagen en knotsgekke kwinkslagen. Geschifte wendingen en die schuilen achter elke hoek op elk moment. Dat kunnen geselende mathcoreneutronenbommen, insorberende synthpixels, striemende grindcorerepels, een plotse piano, jazzy loopjes die meteen weer aanpikken bij een dissonante psychotische snaarontrafelingen zijn. Een nog hogere ontkalkingsgil dan ‘ie al was zorgt voor extra geknetter. Een relatief normale grunt hoor je ook.

Typisch aan AGATG zijn hun hilarische keyboards. Aan de hoes zie je het al dat die op deze plaat behoorlijk trippy en spacy door allerlei vreemde warps zuigen. Top of the bill is Balloon Battle, waar drum en bas dan nog eens een jazzy twist aan dat scala starships en space invader-bits geven. Idem dito voor het trippy surfrocknummer Ride The Wave en het op een zomerse groene heide liggende en naar de wolken kijkende slotnummer. Naast die scherpe grindhysterie en tureluurse mathcoreneuroses rammen ze er ook wel eens een gezonde dosis stoomrollende, hooggestemde deathcoreriffs tussen. Datgene dat Die Antwoord met rap en techno doet, dat is precies wat AGATG met grindcore en mathcore doet.

Tracklisting
Arsonists Get All The Girls – Listen To The Color

  1. Setting Course For Disaster
  2. When I Was Your Age Pluto Was Still A Planet
  3. Bottle City
  4. MK-ULTRA: Psychotropic Puppets
  5. MK-DELTA: Glorified Killers
  6. Disease Test The Best
  7. Balloon Battle
  8. Listen To The Color
  9. Beast Fist
  10. Bardonis Chonies
  11. Play The Sheep
  12. My Newest Vision
  13. Ride The Wave
  14. Watchers
  15. Sunny Places For Shady People

Line-up:

  • Garin Rosen – Drums
  • Jaeson Bardoni – Gitaar
  • Greg Howell – Basgitaar
  • Remi Rodberg – Vocalen
  • Sean Richmond – Keyboards, vocalen

Links: