Ecocide – Eye of Wicked Sight

Ecocide – Eye of Wicked Sight
Eigen Beheer, 2013

19, 19 en 17. De Haarlemse heren van Ecocide hebben de jaren ’90 niet al te bewust meegemaakt, maar spelen metal die recht uit deze periode lijkt te stammen. Ze noemen onder meer Death, Grave en Possessed als hun invloeden en op hun eerste langspeler wordt meteen duidelijk waarom.

Eye of Wicked Sight gaat na een korte, spacy intro van start met Planet Eater, droge, midtempo death metal met een duidelijk hoorbare bas, simpele maar effectieve riffs en een goede, stevige grunt. ‘Oerdegelijk’ is misschien het woord dat dat Ecocide het beste samenvat. Ze versnellen met overtuiging, laten hun thrash-invloeden goed tot hun recht komen, maar rollen tijdens de tragere nummers zonder genade over je heen. Alien Intervention gaat van start met een hilarische sample, maar het is gelukkig de enige. Ecocide durft het ook aan om iets langere death metal-nummers te maken, Terror From Beyond bijvoorbeeld, waarvan de laatste twee minuten origineel genoeg zijn om niet te gaan vervelen.

Oerdegelijk. Drie jonge kerels die oerdegelijke old school death metal spelen. Gezien hun leeftijd zit er ongetwijfeld nog heel wat groeimarge op, dus houd deze jongens maar in de gaten.

Tracklisting:
Ecocide - Eye of Wicked Sight

  1. Multiverse
  2. Planet Eater
  3. Alien Intervention
  4. Eye of Wicked Sight
  5. Unknown Disease
  6. Terror from Beyond
  7. Crawling From the Crypt
  8. Beneath the Flesh

Line-up:

  • Rick « The Slapper » – Backing vocals, bass
  • Sten « Goof » – Guitars, vocals
  • Bas « Ducaz » – Drums, Cowbell

Links: