Beaten To Death – Dødsfest!

Beaten To Death – Dødsfest!
Mas-Kina Recordings, 2013

Grindcore is niet mijn favoriete subgenre in de metal maar in 2011 haalden twee platen uit het subgenre mijn jaarlijst. Het Japanse Gridlink en het Noorse Beaten To Death maakten beiden grindcore op zeer hoge snelheid maar toch werd er erg veel melodie in gegooid. Laatstgenoemde keert nu terug met de tweede plaat, genaamd Dødsfest!

De verwachtingen waren hoog maar deze worden compleet ingelost op dit negentien minuten durende album. Als schrijver over muziek zoek je naar referenties en die zijn gewoonweg niet te vinden bij Beaten To Death. Het is lang geleden dat ik een band heb gehoord met een eigen sound. Sporen van hardcore, black metal en post-rock zijn te traceren in de grindcore van dit gezelschap maar het wordt op een fantastische manier verpakt.

De ritmesectie is bruut, de drumpartijen zitten vol met blastbeats en de bas ragt als een malle. Hetzelfde geldt voor de vocalen die hoge krijsen en grunts bevatten. Het meest interessante aspect van Beaten To Death zit bij de gitaren. Er zit weinig distortion op de gitaren en ze klinken droog en messcherp. De melodieën die worden gespeeld zitten werkelijk waar prachtig in elkaar verweven, maar het schuurt lekker.

Beaten To Death heeft voor de tweede plaat niet voor een loepzuivere productie gekozen. Net als Xes And Strokes is het album volledig in de oefenruimte opgenomen en dat kan ik alleen maar toejuichen. Dødsfest is puur, scherp en vooral erg kleurrijk. Ondergetekende is helemaal gek van het geluid van Beaten To Death en heeft dan ook de neiging om hem iedere keer weer opnieuw aan te zetten. Wat een feest!

Tracklisting:
Beaten To Death - Dodsfest

  1. Vulpes Vulpes, Mustela Lutreola, Praedium
  2. The Egg Thrower
  3. Krepsekamp
  4. True Norwegian Internet Metal Warrior
  5. Dødsfest
  6. Erik Og Skrik
  7. Døv, Døvere, Død
  8. Obliteration Of Nekromantheon
  9. Nazi Slippers
  10. The Flesh Prince With Swell Hair
  11. Aspen Hellweek
  12. Vinni Butterfly

Line-up:

  • Anders – Vocals
  • Martin – Guitars
  • Tommy – Guitars
  • Mika – Bass
  • Christian – Drums

Links: