Seirom ?- Sparkle Night

Seirom ?- Sparkle Night
Sulphurous Productions, 2013

Seirom, Mories’ kindje, schopte het tot hoog in mijn jaarlijst vorig jaar, met het album 1973. Nu en dan brengt de beste man nog geluid uit. Begin dit jaar was er een cadeautje voor de fans in de vorm van Goodbye Cold Nights. De seizoenen zijn ondertussen gewisseld en nu is er deze EP, met twee nummers. Sparkle Night.

Sparkle Night, het titelnummer, is een beeldschoon lied vol nachtelijke magie. Een stuwende distortion blaast je zorgen weg, terwijl scherpe tonen de vlucht van een vlinder tussen de sterrenstralen weerspiegelt, uppers en downers, tegelijkertijd. Sprookjesachtig lawaai tegen een chaotisch krioelende koepel van intense impulsen. Hoe ga je hiermee om?

Only Miss You When It Snows heeft een nog emotioneler makende basgitaar in zich zitten, waardoor het zogenaamde “gaze”-gehalte hoger wordt. Dit nummer zit dichter op je huid, is bijna sentimenteel, ondanks het ruwe karakter van de uiterst robuuste en abrasieve instrumenten (vraag me niet dewelke het eigenlijk zijn). Een waas van sereen zacht gezang lijkt op te stijgen in de verte, bijna sacraal, religieus. En mooi, mijn God die ik niet heb, wat is het wederom mooi.

Tracklisting:

Seirom ?

  1. Sparkle Night
  2. Only Miss You When It Snows

Line-up:

  • Mories

Links: