el Camino – Gold Of The Great Deceiver

el Camino – Gold Of The Great Deceiver
Night Tripper Records,2013

Van deze Zweden had ik nog nooit gehoord totdat ik deze plaat te beluisteren kreeg. Gold Of The Great Deceiver is het tweede album van deze heren, die sinds 2003 actief zijn. Geen idee wat te verwachten met een bandnaam die verwijst naar de in Amerika historische auto.

We krijgen sterk riff georiënteerde heavy stonermetal met een doom-inslag te verwerken die soms wat tegen een band als Rote Mare (het snellere werk hiervan) of Wo Fat aanschurkt. Er zit een zweem van vuiligheid in die verwijst naar Motörhead en je het meest duidelijk in de vocalen terugvindt. De riffs zijn simpel maar doeltreffend en weten er samen met de ronkende bassen een lekker sompig geheel van te smeden. De hooks zorgen ervoor dat je aandacht steeds opnieuw even wordt gepakt en resulteren van tijd tot tijd in jamsessie-achtige, korte solo’s en natuurlijk de langere uitgesponnen solo. Combineer dit met een passend en sober ritme en je hebt dé formule te pakken.

Al met al weet de band mij positief te verrassen maar ik moet erbij zeggen dat ik dan ook een zwak heb voor dit soort muziek, toch metal maar met die lekker logge laid-back feel erin. Dus iedereen die dat gevoel deelt kan dit album eens opzoeken en het een kans geven.

el Camino
Tracklisting:

  1. Gold Of The Great Deceiver
  2. This Land Of Mine
  3. Black Witch Love
  4. Småland
  5. Torn
  6. The One Of Evil
  7. The Wizard
  8. Utmarsch

Line-up:

  • Daniel – Vocals
  • Jimmy – Guitar
  • Timmy – Bass
  • Mattias – Drums
  • Nicke – Guitar

Links: