Skeletal Spectre – Voodoo Dawn

Skeletal Spectre – Voodoo Dawn
Pulverised Records, 2013

Dit was een aangename verrassing. Skeletal Spectre bestaat uit twee Zweedse muzikanten en de Amerikaanse dame Vanessa Nocera. Ze spelen doomerige death metal uit de oude doos, waar zowel Amerikaanse als Zweedse elementen in weerklinken. Dit is hun debuut niet, maar hun derde plaat (met dank aan oplettende lezers).

Vanessa speelt in meerdere bands, waarvan velen op het Amerikaanse Razorback Records werk uitbrengen. Dat is duidelijk te merken aan de manier waarop ze gromt. Verstaanbaar en met de nodige horror. Instrumentaal is het eerder op zijn Zweeds, met een lekker groovende kettingzaagronk in de gitaren, en lekker gedender in de drumsectie. Erg ingewikkeld of extreem is het niet, het beukt netjes los, met veel headbangmogelijkheden. De grooves die de Zweedse gitaarafdeling voortbrengt hebben trouwens een lekkere portie death ‘n’ roll in zich, zeker voor de Entombed-fans iets om naar uit te kijken. Die mogen zich ook niet laten ontmoedigen door de vrouwelijke vocalen, deze dame heeft meer in zich dan veel mannen in dit genre en schiet nergens tekort, niet qua kracht, niet qua variatie.

Een zeer solide plaat is het, met een fijne cover van Adam Geyer. Doomende death metal, old school, met veel power in zich. Niet al te moeilijk en dat mag best, wanneer het goed wordt uitgevoerd. Degelijk, zonder meer.

Tracklisting:
(Skeletal Spectre -

  1. Voodoo Dawn
  2. Altar of Damballah
  3. Serpent Moon
  4. Bone Dust
  5. Shallow Grave
  6. Black Augury Hollow
  7. She-Wolf of Devil’s River
  8. Haunted Gallows
  9. The Flip-Side of Satan

Line-up:

  • 2008 – Drums
  • Behold the Pentagram – Guitars, Bass, Vocals
  • Vanessa Nocera – Vocals

Links: