Ølten – Ølten

Ølten – Ølten
Division Records, 2013

Het Zwitserse Ølten omschrijft zich als post-rock/sludge die liefhebbers van onder andere Cult Of Luna, Neurosis en Russian Circles zou kunnen behagen. Dat zijn grote woorden, kan deze band dat waarmaken?

De invloeden van eerdergenoemde bands zijn zeker bij Ølten te horen. Het gezelschap speelt met de bij post-rock behorende hard/zacht-dynamiek en de climaxen zijn heel log. De productie is heel dik en op sommige momenten zelfs wazig. Er staan bergbeklimmers op de hoes en wanneer de band op het hoogtepunt van een track is klinkt het alsof je steeds meer zuurstof verliest door de hoogte en daardoor gaat alles als een roes klinken.

Ølten houdt alles vrij simpel met drie leden, de muziek is niet heel erg gelaagd. Daardoor lijken de nummers heel erg op elkaar en na twintig minuten begin ik lichtelijk mijn aandacht te verliezen. Voor een band die nog maar een jaar bestaat zet Ølten een degelijke eerste EP neer. Als de composities wat meer gelaagd worden en de dynamiek nog wat verder wordt uitgediept kan het wel eens wat worden met deze Zwitsers, potentie is er genoeg.

Tracklisting:
Ølten – Ølten

  1. Péplum
  2. Kàpoé
  3. Tallülar
  4. Blöm

Line-up:

  • Christophe Macquat – Guitars
  • Sébastien Bandelier – Bass
  • Marc Theurillat – Drums

Links: