Ashes Of Ares – Ashes Of Ares

Ashes Of Ares – Ashes Of Ares

Nuclear Blast, 2013

Matt Barlow is een eerlijk man. Met Ashes Of Ares bewijst hij dat de reden voor zijn vertrek uit Iced Earth niet gelegen is in metaalmoeheid, maar het onvermogen die band met zijn dagelijks werk als politieagent te combineren. Ashes Of Ares, het gelijknamige debuut van de band die naast Barlow wordt gevormd door ex-Nevermore-trommelaar Van Williams en ex-Iced Earth-gitarist Freddie Vidales, ligt volledig in het verlengde van het minder epische werk van Jon Schaffer’s band.

Ashes Of Ares telt tien typische metalhymnes zoals die in de Verenigde Staten door acts als het hierboven genoemde Iced Earth, Nevermore, maar ook door mindere goden als Jag Panzer wordt gewrocht. Powerchords, stoere zang, een krachtig (meerstemmig) refrein en een gitaarsolo. Al met al niets nieuws onder de zon.

Dit is typisch zo’n album dat vooral wordt gedragen door de namen van de leden van de band. Oké, Barlows zang is uit duizenden herkenbaar. Het songmateriaal daarentegen is degelijk en bijkans gewoontjes. Hoogtepunt is het dynamische On Warrior’s Wings dat wordt opgedragen aan een overleden collega van Matt. Een degelijke metalplaat, maar zeker geen hoogvlieger.

Tracklisting:
ash

  1. The Messenger
  2. Move the Chains
  3. On Warrior’s Wings
  4. Punishment
  5. This Is My Hell
  6. Dead Man’s Plight
  7. Chalice of Man
  8. The Answer
  9. What I Am
  10. The One-Eyed King

Line-up:

  • Matt Barlow – zang
  • Freddie Vidales – gitaar, bas
  • Van Williams – drums

Links: