Floods – Under A Dead Sun

Floods – Under A Dead Sun
Small Town Records, 2013

Beetje jammer dat ik deze moet reviewen, want ik ben geen liefhebber van dit sludgerige hardcore-genre. Dat is trouwens niet de reden waarom het jammer is, het is vooral jammer omdat dit Amerikaanse gezelschap een ijzersterke genreplaat uitgespuwd heeft. Lomp en hard riffend.

Fans van Crowbar en Eyehategod moeten absoluut opletten, Under A Dead Sun ronkt met gelijkaardige ronkruis voorbij, met drukkende agressie en een hardcore-achtige wall of sound. Zeker niet hoog in de versnellingen, wel blazend en stuwend als geen ander. Riffs van hoge kwaliteit die het zelfs uitmuntend zouden doen bij pakweg Bolt Thrower of Six Feet Under. Uiterst degelijk. Beetje jammer wel dat de strot precies los staat van het instrumentale gebeuren, alleen wanneer er schreeuwerig geëxalteerd wordt krijg je een realistischer gevoel over je heen.

Als er dan toch zoiets moet bestaan als post-hardcore, dan graag dit. Persoonlijk vind ik dit meer aansluiten bij de vette sludge van tien/vijftien jaar geleden, met een moderne sound dan, al maakt het uiteindelijk weinig uit. Dit is een massief harde plaat die door velen geluisterd moet worden. Luister even naar een nummertje en beslis daarna vooral voor uzelf hoe en wat.

Tracklisting:
Floods

  1. Mercy
  2. Distance
  3. Wither
  4. Divine Abandon
  5. Birth
  6. Mausoleum
  7. Gallows
  8. Rot

Line-up:

  • James Power – Vocals
  • Guitar/Flute – Gitaar
  • Ash Hughes – Vocals, bas
  • Joshua Dunne – Drums
  • Toby Houghton – Gitaar

Links: