Snow White’s Poison Bite – Featuring: Dr. Gruesome And The Gruesome Gory Horror Show

Snow White’s Poison Bite – Featuring: Dr. Gruesome And The Gruesome Gory Horror Show
Victory Records, 2013

Dit is het tweede album van Snow White’s Poison Bite, een Finse band waar ik nog nooit van gehoord had. Het zag er allesbehalve attractief uit toen ik de promopraatjes en -blaadjes doornam, een mix van horrorrock en post-hardcore is zowat het ergste wat ik me kon inbeelden. Meteen zie je waar de band heen wil, Wednesday 13 en dingen als Vampires Everywhere! in de mixer en spelen maar. Inderdaad, zo klinkt het ook.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het allemaal best wel meevalt. Het is even creepy als Cradle of Filth en het is bijna even catchy als Wednesday 13, maar dan niet zo pretentieus. Een beetje horrorpunk hier en daar, wat metalen springveer-grooves en adolescenten-pretpunk op het af te vlakken en hoppa, Snow White’s Poison Bite verovert vele alternatienerhartjes. Meezingen uit volle borst met refreintjes die ook voor een K3-publiek haalbaar zijn.

Ik weet dat dit allemaal bedoeld is als duister entertainment, het lukt me echter niet om hier wild van te worden. Het is een afgewerkt product, uitgekiend uitgedacht, maar o zo doorzichtig. Muzikaal valt het in vergelijking met vele andere gedrochten wel mee, dankzij de moderne metaltoetsen met een vergevorderde opgedreven productie. Of dat een voldoende reden is om er naar te luisteren vraagt U? NEEN. En zeggen dat dit op Victory Records zit…

Tracklisting:
Evocation

  1. Gruesomely Introducing: Dr.Gruesome and the Gruesome Gory Horror Show
  2. The Gruesome Gory Horror Show
  3. There’s a New Creep on the Block
  4. Will You Meet Me In The Graveyard?
  5. Halloween Means Death
  6. Count Draculy Kid!
  7. Dr. Gruesome
  8. Zombie Romance (Ft. Michale Graves)
  9. Lurking Inside Of You
  10. The Show Must Gruesomely End

Line-up:

  • Jeremy Thirteenth – Vocals
  • Bobo – Bass
  • August – Guitar
  • Hoker Dine – Drums

Links: