The Walking Dead Orchestra – Architects Of Destruction

The Walking Dead Orchestra – Architects Of Destruction
Eigen beheer, 2013

Frankrijk heeft zich al bewezen als betekenisvol metalland met bands als Gojira, Deathspell Omega en Alcest. Uit dit land komt ook The Walking Dead Orchestra, een gezelschap dat deathcore maakt. Architects Of Destruction is het debuutalbum.

En gelijk vliegen de blastbeats en de rollende dubbele bass-partijen om je oren. Swamp Fever heeft riffs met veel groove en de typische breakdowns. De vocalen wisselen af tussen grunts en krijsen, iets wat ook vaak voorkomt bij deathcore. Deze mannen hebben goed geluisterd naar de Amerikaanse collega’s van Suicide Silence en Whitechapel en daarmee ontbreekt er dus ook een eigen gezicht.

Alles is retestrak gespeeld en ook de productie is erg goed maar het songmateriaal wordt na een tijdje heel monotoon. Een punt waar het vaak bij deathcore wringt, leuk voor een paar nummers maar daarna gaat het vervelen. Daarmee is Architects Of Destruction zeker geen slechte plaat geworden maar het is er niet een die boven het maaiveld uitsteekt. Maar de fervente deathcoreliefhebber zal hier waarschijnlijk heel blij van worden.

Tracklisting:
The Walking Dead Orchestra - Architects Of Destruction

  1. Swamp Fever
  2. A Mandatory Bloodshed
  3. Oppressive Procession
  4. Burden Of The Flesh
  5. Catharsis For The Fallen
  6. Entombment Of A Monarch
  7. Slaughtering The Weakest
  8. A Way To Survive
  9. Locusts

Line-up:

  • Florian Gabriele – Vocals
  • Jean-Baptiste Machon – Guitars
  • Marc-Antoine Foulon – Guitars
  • Charles Collette – Bass
  • Cédric Ciulli – Drums

Links: