Planning for Burial – Quietly

Planning for Burial – Quietly

Enemy List Home Records, 2013

Een opkomende verkoudheid met holtes die verstopt raken, de ideale voorbereiding voor een plaat als die van Planning for Burial. Dit is geen nieuwe plaat overigens, maar een heruitgave van drie oude nummers die bij deze werden heropgenomen. Verder nog vier bonusnummers en een demotrack. Deze band heeft een split op zijn naam met Lonesummer, dat op zijn beurt ook een split met Trist op zijn conto staan heeft. Planning for Burial wordt aangeraden aan fans van Chelsea Wolfe, Have A Nice Life, Wreck And Reference, Grouper en Deafheaven.

De man achter dit project is Sören Roi, tevens actief in Røsenkøpf. Hij maakt post-rock tegen een achtergrond van elektronische soundscapes,
op ‘shoegazende’ manier, uiterst hip en trendy allemaal. Wat hij doet, dat doet hij goed. Sfeervol en pakkend ondanks een vrij minimalistische uitvoering. Het doet me denken aan het intiemere werk van Jesu, maar dan meer vanuit het standpunt van een melancholische singer-songwriter die liefst van al het publiek aan zijn gevoelige vingers hangen heeft, wanneer hij een akoestisch stuk ten berde brengt. Gelukkig laat hij het daar niet bij en neemt hij je mee in zijn flow, doorheen de verschillende standen van de zon, de maan en zijn onderhuidse donkere rivieren. Zelf laat de maker van deze muziek maar al te graag het woord “gloom” vallen.

Geen plaat voor de gemiddelde metalhead dus, enkel wie meer dan de helft van de bands in de eerste alinea van deze review kent en toelaat in zijn speellijst kan dit wel aan. Ik vind het allemaal best en slik nog een Dafalgan.

Tracklisting:
Planning for Burial

  1. Bleached Body
  2. Warm But Empty
  3. She Won’t Always Miss You
  4. Nightswimming
  5. Dearest Distance
  6. Tiny Frame [Demo Version]
  7. In The Bed’s Of Ex-Lover
  8. Fucking To Floodland

Line-up:

  • Sören Roi

Links: