Smash Into Pieces – Unbreakable

Smash Into Pieces – Unbreakable
Gain, 2013

Oh dank u Gain (lees: Sony), dat hadden we echt wel nodig. Een Europese versie van Creed of Alter Bridge. Joe-pie. Gain vond het in Zweden, onder de naam Smash Into Pieces (in de tegenwoordige tijd). Hun nieuwe album heet Unbreakable, net als het zesde album van The Backstreet Boys, dat ook op Sony verscheen. Toeval? Ik denk het niet.

Ik zou heel graag de diepzinnige teksten blootleggen die dit album te bieden heeft. Helaas, ze zijn er niet. Verder dan poppy emogezeik komt Smash Into Pieces niet, ze gaan dan ook meteen voor het doelpubliek van Creed. Laat u vooral niet verwarren door de enkele metalriff op dit album, dit is post-grunge van de ergste soort, de soort dat meer met country en glamrock te maken heeft dan met grunge, dat net in opstand kwam tegen dit soort van “muziek”.

Sony maakt de poprockcultuur in Zweden nog maar eens Amerikaanser dan deze al is, dit plaatje zal ongetwijfeld de hitlijsten bestijgen aldaar. Ik klaag wel eens over het gebrek aan hardrock en metal in de top 30/40/50 in België maar aan de andere kant ben ik toch gelukkig dat dit soort saaie en extreem gladde rock buiten de grenzen van België en Nederland blijft.

Tracklisting:
mash Into Pieces

  1. Colder
  2. Heroes (As We Are)
  3. A Friend Like You
  4. Crash and Burn
  5. Here to Stay
  6. Unbreakable
  7. Rockstar
  8. Come Along
  9. I Want You to Know
  10. My Enemy
  11. Fading

Line-up:

  • Chris Adam Hedman Sörbye – Lead Vocals / Scream
  • Benjamin Jennebo – Guitar
  • Per Bergquist – Guitar / Vocals
  • Isak Snow – Drums
  • Viktor Vidlund – Bass

Links: