Splattered Mermaids – Reforged In Gore

Splattered Mermaids – Reforged In Gore
Morbid Generation Records, 2013

Beste Zweden, we hebben uw sollicitatie naar beste groepsnaam aller tijden goed ontvangen en mogen met genoegen melden dat Splattered Mermaids door is naar de volgende selectieronde. Vooral omdat jullie ook in het titelgebruik op jullie tweede full-length erg creatief uit de hoek komen, hebben wij uw kandidatuur met alle plezier beluisterd.

Hoewel we ons, afgaande op artwork, groepsnaam en titel, aan slam deathmetal of brutal deathgrind hadden verwacht, draait dat totaal anders uit. Alleen de zeemeerpruttelaar die graatafkluivende inhales binnentrekt en daar naar believen zeesteruitpersende gutturals en een handvol squaels bijdoet, kan je daar nog mee associëren. Bijzonder blij zijn wij met de vissenstaartvermalende grindgrooves, waaronder uw zeemeerdrummer ten gepaste tijde een blast- of basdrumbank timmert. Die directere stukken en de verrassend melodieuze maalakkoorden zorgen voor een goregrindbodem met sterk veranderlijk reliëf. Enerzijds verzandt die in metalcorematig gedreun op doorhobbelende basdrums, anderzijds groeien er progressief ingestelde gitaarstructuren uit. Jullie sound is zuiver en opvallend old school en als je daarmee zeisende drietandgrooves en kappende riffschelpen zoals Female Dermal Bodycoat speelt, doet ons dat sterk denken aan het goede oude Carcass. Met dat verschil dat jullie Visceral Bleeding-bassist er enkele puntige accenten tussen slapt.

Martin Schönherr weet ook duidelijk waar zijn koe… euh… zeekoebel hangt, al is het enigszins spijtig dat hij er in de eerste tracks plotsklaps een blok op legt. Daardoor breekt de ritmestroom en lijkt het alsof jullie even op drift slaan in een niemandsland. Alleszins feliciteren wij u met deze avontuurlijke duik in de goordere baaien van de onderwaterwereld en houden u verder op de hoogte wanneer u de titel van grappigste groepsnaam in ontvangst mag komen nemen.

Tracklisting
SplatteredMermaids-ReforgedInGore

  1. Velocious Sexual Vehemence
  2. Vicidity Of Blood
  3. Blast Furnace
  4. Digestive System Collapse
  5. Reforged In Gore
  6. Broken Bottle Force Feeding
  7. Female Dermal Bodycoat
  8. Splattered Smegma
  9. I Will Kill Her
  10. Revealing The Eye
  11. Battered Stabbed And Bandsawed
  12. Torch To Face Reconstruction
  13. Strategic Dismemberment

Line-up:

  • Martin ‘Body’ Eklöv – Basgitaar
  • Johan Hallberg – Gitaar
  • Martin Schönherr – Drums
  • Johan Bergström – Vocalen

Links: