Grave Miasma – Odori Sepulcrorum

Grave Miasma – Odori Sepulcrorum
Sepulchral Voice, 2013

Het Engelse Grave Miasma hoort thuis in het rijtje black-/deathbands die steeds prominenter in beeld komen. Landgenoten Abyssal, het bekende Portal en het extreme Antediluvian zijn bekende voorbeelden. Na twee positief onthaalde EP’s is het tijd voor een eerste full length en met Odori Sepulcrorum mag Grave Miasma zijn opwachting maken bij de grote jongens.

De elementen van deze black-/deathbands zijn bekend: diepe vocalen, een wollige en bewust onzuivere productie en snelle black-drumlijnen. Qua sfeer is het album top, op de tragere stukken dreigen de gitaren vanuit de verte met een bevreemdende, onheilspellende klank. De vocalen zijn redelijk prominent aanwezig, maar desondanks van uitstekende kwaliteit. Iets gevarieerder dan bij sommige andere bands, dus zeker een pluspunt. De nummers zijn relatief lang, maar ratelen niet aan een stuk door, blackgestijlde riffs worden afgewisseld door klassieke deathriffs en er passeert regelmatig een (snelle of trage) gitaarsolo.

Dat maakt het geheel allemaal iets toegankelijker en gevarieerder dan we van dit type bands gewoon zijn. Het is misschien iets minder kvlt, maar ik kan het wel hebben. Anders dan Portal en Antediluvian zoekt Grave Miasma minder de extremen op. Vernieuwen doen ze dus niet, maar voorlopig is dit genre nog niet helemaal verzadigd en kan ik dit zeker aanraden aan fans van occulte death-/blackmetal.

Tracklisting:
 Grave Miasma – Odori Sepulcrorum

  1. Death’s Meditative Trance
  2. Ascension Eye
  3. Ovation to a Thousand Lost Reveries
  4. ???????
  5. Odoratus Sepulcrorum
  6. Interlude
  7. Seven Coils
  8. Ossuary

Line-up:

  • Y – Vocalen, Gitaar, Orgel, Sitar
  • R – Gitaar, Fluit
  • A – Bas
  • D – Drums, Percussie

Links: