Frosttide – Awakening

Frosttide – Awakening
NoiseArt Records, 2013

Slimme zet van NoiseArt. Dit Finse Frosttide levert gegarandeerd succes op. Geboekt voor Heidenfest, dat was geen verrassing te noemen. Frosttide is zowaar het prototype van het samengaan tussen melodeath en folkmetal. Deze debuutplaat is het bewijs.

Men neme Warmen-riedels van de betere Children of Bodom-plaat, wat Ensiferum-gezwindheid, een snuif Wintersun virtuositeit en drie lagen Equilibrium-synths en men bekomt een nieuwe hype in folkmetalland. Niet geheel onterecht overigens, ook al is het dikwijls knippen en plakken, toch blijft het bij momenten indrukwekkend mooi en overweldigend geestdriftig. In tegenstelling tot het dynamische instrumentale gebeuren valt er op vocaal vlak helaas weinig te beleven, de geblokte monotone gruntzang is geen meerwaarde in het geheel van Awakening, dat kon zeker een pak interessanter uitgewerkt worden.

Er is nog wat werk aan de winkel van Frosttide, een winkel die op en top Finse melodeath en folkmetal al goed weet te verkopen maar het aanbod op vocaal en tekstueel vlak moet uitbreiden. Desondanks een tip voor alle liefhebbers van de bands die in de inleiding te vinden zijn. Een meer dan prima debuut binnen dit subgenre is dit Awakening zonder twijfel.

Tracklisting:
 Frosttide

  1. Winter’s Call (Intro)
  2. Awakening
  3. Quest for Glory
  4. No Turning Back
  5. Dawn of Despair
  6. Siege
  7. Ruins of Defeat
  8. Unwritten (Engraved in the Stars)

Line-up:

  • Joonas Nislin – Drums
  • Joni Snoro – Gitaar, Vocalen
  • Felipe Munoz – Keyboards
  • Juho Patinen – Gitaar, Vocalen

Links: