Death Angel – The Dream Calls for Blood

Death Angel – The Dream Calls for Blood
Nuclear Blast, 2013

Zou een natte droom ook om bloed roepen? Daar lijkt het met dit zevende studio album van de oude thrashers van Death Angel verdacht veel op.

Het album is werkelijk één groot oorgasme voor alle thrashmetalliefhebbers. Het furieuze openingsnummer Left for Dead laat je al bijna voor dood achter en dan moeten er nog negen andere nummers volgen! Genadeloos doen ze dat dan ook. Het gaspedaal wordt zeer regelmatig diep ingedrukt, de gitaren hakken en soleren er op los en de drums laten geen gaatje onbenut. Dit is thrashmetal zoals thrashmetal bedoeld is. De melodie wordt echter nergens uit het oog verloren en dat is een extra pluspunt. Sporadisch is er af en toe een klein rustpuntje, om vervolgens weer keihard door te knallen. Hier kunnen een hoop jongere bands dus nog wel iets van leren. Enige puntje van kritiek zal voor sommige luisteraars de toch wel enigszins beperkte stem van zanger Mark Osegueda kunnen zijn. Denk maar eens aan Schmier van Destruction, maar als de muzikale omlijsting uitstekend is, valt er goed mee te leven.

Met dit album toont Death Angel aan, dat anno 2013 bands uit de jaren tachtig nog steeds kunnen vlammen met het heilige vuur van weleer. Pluspunt ten opzichte van de jaren tachtig is uiteraard de productie die nu dik in orde is. Een absolute aanrader dus!

Tracklisting:
Death Angel – The Dream Calls fo Blood

  1. Left for Dead
  2. Son of the Morning
  3. Fallen
  4. The Dream Calls for Blood
  5. Succubus
  6. Execution/Don’t Save Me
  7. Caster of Shame
  8. Detonate
  9. Empty
  10. Territorial Instinct/Bloodlust

Line-up:

  • Mark Osegueda – Zang
  • Rob Cavestany – Gitaar
  • Ted Aguilar – Gitaar
  • Damien Sisson – Bas
  • Will Carroll – Drums

Links: