Osoka – Osoka

Osoka – Osoka
Slow Burn Records,2013

Uit Rusland komen deze heren (of dames) van Osoka, niet te verwarren met Osaka, die stad in Japan. Het maakt het allemaal wat lastiger zoeken. Met dit zelfgetitelde album komt de band met zijn tweede werkje.

De basis is postmetal met heel erg veel drone-invloeden. Langzame transities van akkoorden die zich voortslepen onder begeleiding van de ritmesectie. De opener duurt gelijk een ruime elf minuten waarmee de toon gezet wordt voor het verdere verloop van het album. De zang is hier een opvallend element aangezien deze gebruikt wordt als een aanvullend instrument dat doet denken aan oosterse keelzang welke in delen van Rusland natuurlijk niet eens heel vreemd is. De zang geeft het geheel nog een extra bezwerend effect mee. Hoewel er zeven verschillende nummers op de plaat staan doet het erg aan als één geheel en vallen de transities nagenoeg niet op waardoor het als een heel lang nummer overkomt.

Deze monotonie is gelijk ook het grootste struikelblok van dit album, door het gebrek aan variatie zal dit door velen na een minuut of twintig als saai ervaren gaan worden. Het album is hierdoor ook eigenlijk alleen aan te raden aan de die hards in het genre. Wordt je helemaal warm van een naam als Jesu dan is dit misschien wel wat voor je.

Osoka cover
Tracklisting:

  1. Illjuzija Mertva
  2. 13000
  3. Klassiki
  4. Otec
  5. Osvobozhdenie
  6. Mantra
  7. Reka

Line-up:

  • Osoka – Alles

Links: