Deals Death – Point Zero Solution

Deals Death – Point Zero Solution
Spinefarm Records, 2013

Deals Death werd aangekondigd als “the next big thing”, drie albums geleden. Ondertussen is het eerder een eeuwige belofte dan een vaste waarde geworden. De melodeath van deze Zweden valt nooit tegen, overtuigend is het nu ook weer niet. Misschien met dit Point Zero Solution , zullen ze gedacht hebben.

Voor een Zweedse melodeath band heeft Deals Death (wat een domme naam trouwens) een bijzonder Fins gevoel voor melodie. Children of Bodom en Mors Principium Est schieten meteen in je gedachten wanneer je dit hoort, net als Norther. Alleen combineert Deals Death zijn muziek met symfonische synth-effecten die je eerder bij blackmetal bands verwacht. Verder is er ook een pak snelle neothrash aanwezig, thrash met een groot gebrek aan enige vorm van emotionele cargo, zowel negatieve als positieve. De synths brengen ook al geen echte (atmo)sfeer teweeg en catchy zijn ze al helemaal niet. Het wordt een beetje een dode bedoening dus, die enkel opgeleukt wordt door de tijdelijke technische dynamiek.

Spelen kunnen deze heren als de beste, nummers maken met een gevoel voor beleving niet. Het pakt je nergens, het is allemaal niet bijzonder memorabel, je vraagt je af of ze eigenlijk wel iets willen zeggen of duidelijk maken. Dit Point Zero Solution is dan ook meer een soort van open sollicitatie naar andere bands, een portfolie van technische deskundigheid. Ik word er niet bijzonder warm van.

Tracklisting:
Deals Death

  1. Point Zero Solution
  2. Facing the Echoes
  3. Escalation
  4. Flatline
  5. Passion for Infinity
  6. The Separation
  7. Paramount Authority
  8. Beyond Reason
  9. Dark Dream Dawn
  10. Back to Consciousness
  11. Author of Arts

Line-up:

  • Olle Ekman – Zang
  • Erik Jacobson – Gitaar
  • Sebastian Myrén – Gitaar
  • Fredrik Ljung – Bas
  • Janne Jaloma – Drums

Links: