Whorecore – Headless

Whorecore – Headless
Eigen beheer, 2013

Ze komen uit Tel-Aviv, Israël en knallen er in dik vijfendertig minuten twaalf grindgranaten door. De mannen van Whorecore weten duidelijk van aanpakken. Waarom dit tweede album dan ook weer in eigen beheer verschijnt is mij een compleet raadsel. Aan de kwaliteit ligt het in elk geval niet.

Headless lijkt twee nummers lang gewoon voort te borduren op het eerdere werk, maar het is pas vanaf Alai dat de nieuwe elementen komen bovendrijven. De openingsriff is pure blackmetal en er wordt zowaar halverwege gas terug genomen. Vanaf dan is het variatie troef op dit schijfje. De hoofdmoot blijft uiteraard grindcore en deathmetal, maar de diverse uitstapjes naar verwante genres (black, Zweedse death, thrash, doom) maken dat Headless meer dan een beetje boven het maaiveld uitsteekt. Afsluiter Departure is zelfs atmosferisch te noemen, zij het met een heavy twist.

Headless is zondermeer het beste werk dat Whorecore tot nu toe uitbracht en ik snap echt niet waarom er geen enkel fatsoenlijk label deze band wou tekenen. Een grindband die extreme agressie combineert met avontuurlijke songschrijverij, daar moet toch een markt voor zijn.

Tracklisting:Whorecore - Headless

  1. Lost All Humanity
  2. Schweinehund
  3. Alai
  4. Thy Kingdom Will Come
  5. Born Headless
  6. Deprived Childhood
  7. Makot
  8. Rebirth of Destruction
  9. Show Some Respect for the Dead
  10. The Rage Within
  11. Release Through Torture
  12. Departure

Line-up:

  • Asaf Meiden – Drums
  • Nir Doliner – Gitaar
  • Conan – Vocalen
  • Ishay Berger – Bas
  • Nir Gutraiman – Gitaar
  • Zion Mizrachi – Vocalen

Links: