Fun At The Morgue – Massoula EP

Fun At The Morgue – Massoula EP
Eigen beheer, 2013

Nog voor het downloadtijdperk, toen op het net surfen nog gepaard ging met krakende tingel-tangel geluiden komende uit die veel te grote en luidruchtige PC, ging ik mijn plaatjes nog tweewekelijks huren in onze lokale mediatheek. Omdat toen van Wikipedia, Metal-archives en andere informatieve sites nog weinig sprake was, koos ik mijn muziek vaak op basis van de bandnaam of de albumcover. Wel, ik kan jullie garanderen: Fun At The Morgue zou meteen mijn volle aandacht gekregen hebben, en wel hierom.

Natuurlijk moet elk snoepje ook uitgepakt worden om ervan te kunnen genieten, dus stak ik met hoge verwachtingen de debuutplaat van deze Zwitsers in mijn cd-speler. En of ik niet teleurgesteld was! Na de slepende intro Funeral Overture, spat meteen de heerlijke death/grind als een etterende pestbuil in je smoelwerk. Het spreekt voor zich dat Fun At The Morgue niet bepaald de meest serieuze band van de planeet is, maar als het erop aan komt om met de botte bijl in je gehoorgang te hakken, zijn het serieuze vakmannen. De snelheid van Heretic, het dreigende van Dark Prophecy (Bolt Thrower iemand?) en het snedige van Pigfucker Feast; de invloeden van old school death, dolle grind en snuifjes hardcore lopen van Dismember tot Blood Duster en maken Massoula tot de leuke EP die het uiteindelijk geworden is. Daarbovenop komt de band zeer geslaagd terug op het eigen verleden door een nummer te coveren van Social Disaster, de hardcore band waar het merendeel van Fun At The Morgue zelf deel van uitmaakte.

Voor Massoula aan zijn einde komt, benadrukt Fun At The Morgue nog eens met stip dat lachen absoluut mag. Een nummer met een titel dubbel zo lang als de speelduur ervan en een samensmelting van That’s The Way I Like It (van alle mealheads’ grote voorbeeld KC & The Sunshine Band) en Inna-Gadda-Da-Vida (Iron Butterfly) maken dat duidelijk. Soms een beetje pijnlijk duidelijk, maar die jeugdzonde is hen absoluut vergeven. Uitkijken naar het vervolg dus!

Tracklisting:
FATM - massoula

  1. Funeral Overture
  2. Faceripper (The Ballad Of Rudy)
  3. Heretic
  4. Dark Prophecy
  5. Cadaveric Dead Bodied Slain Corpses Died The Dead Death Of Killing Doom
  6. Fun At The Morgue
  7. Pigfucker Feast
  8. That’s The Way (I Like Inna-Gadda-Da-Vida)
  9. Lobotomie (Social Disaster cover)

Line-up:

  • Cédric Rérat – Zang
  • Philippe Berchel – Bas
  • Olivier Tauxe – Gitaar
  • Vincent ‘Mécouilles’ Payday – Drum

Links: