Within Temptation – Paradise (What About Us?)

Within Temptation – Paradise (What About Us?)
Sony Music, 2013

Eén van Nederlands meest succesvolle exportproducten meldt zich middels deze EP terug aan het front. Na het recente en niet al te geweldig ontvangen cover album The Q-Music Sessions was het maar afwachten welke kant Within Temptation op zou gaan.

Liefhebbers van de gothicrock met vrouwelijke vocalen kunnen gerust zijn, de band gaat er weer “vol” tegenaan op de titeltrack van deze EP. Vol bombast in ieder geval, met dit up-tempo nummer voorzien van een Rammstein-achtig ondergrondje. Voor de liefhebbers van zangeressen is het smullen geblazen, want dit is een duet met Tarja en Sharon.
De overige nummers zijn demo versies, echter niet van eerder uitgebracht materiaal, doch van nummers die op het nieuwe album gaan komen! Een ruwe versie zogezegd, zonder orkestrale toevoegingen. Dat laatste doet me dan vrezen voor het nieuwe album, want zo ruw klinkt het nu al niet. Zeker bij de laatste twee nummers verdwijnt het gitaargeluid regelmatig naar de achtergrond en de toetsen zijn prominent aanwezig. Vermeldenswaardig is nog, dat Robert Westerholt op het derde nummer een deuntje meespeelt en grunt, dus toch nog even een kleine link naar de mooie beginjaren van Within Temptation.

Mede door het originele idée om alvast nieuwe nummers te brengen en het eerder genoemde duet, is dit een goede release voor de gothic liefhebber. Of het nieuwe album na de polijsting nog bespreekwaardig is voor Zware Metalen waag ik echter te betwijfelen.

Tracklisting:
Within Temptation - Paradise

  1. Paradise (What About Us?)
  2. Let Us Burn
  3. Silver Moonlight (demo version)
  4. Dog Days (demo version)

Line-up:

  • Sharon den Adel – Zang
  • Robert Westerholt – Gitaar/Zang
  • Ruud Jolie – Gitaar
  • Jeroen van Veen – Bas
  • Martijn Spierenburg – Keyboards
  • Mike Coolen – Drums

Links: