Lyfthrasyr – The Engineered Flesh

Lyfthrasyr – The Engineered Flesh
ALIVE! Vertrieb, 2013

De naam Lyfthrasyr had ik al zien passeren. Voor The Engineered Flesh mij toekwam had ik er nog nooit naar geluisterd.
Nochtans zijn de scores die te vinden zijn voor de albums voorafgaand aan The Engineered Flesh aan de hoge kant. Hoog tijd om deze Duitse symfonische black tot mij te nemen.

Hoe hard ik ook probeer, symfonische black hoor ik er totaal niet in. Lyfthrasyr is extreme metal met veel elektronica erin, anders kan ik het niet zien. De syntheffecten doen me denken aan de cyberperiode van …and Oceans, de stevigere blackmetalpartijen aan recente Thyrane en het volledige gitaarwerk aan het Poolse Crionics. Lyfthrasyr heeft weliswaar melancholische neigingen en de piano maakt het allemaal tevens wat dark metal-achtig. Wanneer drummer Tomasz Janiszewski (ex-Belphegor en ex-Fleshcrawl) zijn razende, strakgestrokken blast loslaat is het bij momenten op het industriële af en vervalt het softe gedoe in extreme metal. Het contrast is dan ook wat té groot in enkele nummers, naar mijn gevoel, het is dan ook moeilijk om de twee samen te brengen in één vloeiende beweging.

Lyfthrasyr is een aardige ontdekking en een prima aanvulling op voorgenoemde bands, al is het puur voor de afwisseling. Ik ga alleszins de vorige twee eens opsnorren.

Tracklisting:
Lyfthrasyr

  1. The new era of immortality
  2. Soul transition interface
  3. Technological singularity
  4. Evolution
  5. Mind simulator
  6. Preserved identity
  7. Wisdom in the loop
  8. Life overdose

Line-up:

  • Mike M. – Drums
  • Panos A. – Bas, zang
  • Tasos P. – Gitaren
  • Sotiris Dareiwtis – Gitaren
  • Mixalis Skliros – Zang

Links: