Waning – Feeding Of Fragments

Waning – Feeding Of Fragments
Eigen Beheer, 2013

Waarom deze band het tegenwoordig in eigen beheer doet is mij een raadsel. Kwaliteit genoeg bij Waning, dat met Population Control en Human Condition zeer hoge scores verzamelde. Blackmetal in een eigentijdse context: industrieel, kil, grijs, kwikzilver giftig. Deze EP is meer van hetzelfde.

Het doet me tegenwoordig aan V:28 denken, dit Waning, en dat is een compliment. Ze maken connecties tussen eigentijdse industriële metal met een strakke sound en pisnijdige black aan de andere zijde van het spectrum, op een manier die weinigen gegeven is. Daarbij is het inhoudelijk nog eens de moeite waard, zo zijn de teksten op het lijf geschreven van onze op de vooravond van de apocalyps zijnde aardkloot.

Wat bezielt labels om dit aan zich voorbij te laten gaan? Blackmetal mag niet modern en gepolijst klinken, behalve als het Waning betreft, waarom snapt men dit nu niet? Zeer jammere zaak, al hoop ik dat dit tegenwoordig geen obstakel meer is om op de één of andere manier de fysieke muziekdrager in huis te halen. Bij mij is het in ieder geval geen hindernis. Waning is vet.

Tracklisting:
waning

  1. When Spawned
  2. Not Among Them
  3. With a Back of Sorrows Bent
  4. Faceless In Line

Line-up:

  • Ronny Attergran – Bass, zang
  • Anders Ahlbäck – Gitaren
  • Andreas Frizell – Gitaren
  • Jonas Wickstrand –
    Drums

Links: