Fit For An Autopsy – Hellbound

Fit For An Autopsy – Hellbound
Good Fight Music, 2013

Deze band is er klaar voor om eens ontleed te worden op de muzikale operatietafel van Zware Metalen. Voor de tweede keer al, aangezien Bart zich al boog over The Process Of Human Extermination. Nate Johnson is in ieder geval bij mij al bekend als zanger van Through The Eyes Of The Dead, maar Hellbound was de eerste kennismaking met Fit For An Autopsy.

Het gezelschap wordt onder deathcore gecategoriseerd vanwege de breakdowns maar voor het grootste gedeelte is het echt deathmetal wat de klok slaat. Fit For An Autopsy gaat vrij melodieus te werk en zorgt voor variatie in de composities. De mannen beheersen duidelijk de instrumenten, de gitaarsolo in Dead In The Dirt is erg sterk.

Toch zijn er genoeg brute grooves en breakdowns om de deathcoreliefhebber te vriend te houden. Ook is de sfeer vrij duister, iets wat ook opviel bij het laatste album van deathcorecollega’s The Acacia Strain. Vincent Bennett van die band heeft een gastbijdrage op Children Of The Corn Syrup en dit zorgt voor wat variatie in de vocalen. Johnson heeft namelijk een stevige brul die goed bij de muziek past, maar na een tijdje wordt het wel heel monotoon.

Na de punten die zijn aangesneden kunnen we concluderen dat Hellbound een goede plaat is geworden. De band weet voor het grootste gedeelte goed af te wisselen tussen de brute deathcore en de melodieuze deathmetalstukken. Muzikaal is er genoeg te beleven, maar vocaal gezien ontbeert het variatie.

Tracklisting:
Fit For An Autopsy - Hellbound

  1. The Great Gift Of The World
  2. Still We Destroy
  3. Thank You Budd Dwyer
  4. Do You See Him
  5. Tremors
  6. Dead In The Dirt
  7. There Is Nothing Worth Keeping
  8. Mother Of The Year
  9. Children Of The Corn Syrup
  10. The Travelers

Line-up:

  • Nate Johnson – Zang
  • Will Putney – Gitaar
  • Patrick Sheridan – Gitaar
  • Shane Slade – Bas
  • Josean Orta – Drums

Links: