Algetic – Sewer Dynasty

Algetic – Sewer Dynasty
Eigen beheer, 2013

De brutale technische deathmetal van het Duitse Algetic, voorheen bekend als Grotesque Impalement, heeft best wat weg van Dying Fetus, al is er geen aanwijsbare reden voor enige connectie dan slechts een vermoeden dat de Amerikanen de Duitsers geïnspireerd hebben. Bijvoorbeeld met het immens bekende schijfje dat Grotesque Impalement heet. Drumgehak voor techneuten en vingerverstrengelende snaarcapriolen worden zeker in opener Sewer Dynasty nog eens aangedikt met een gerafeld grindgeluid à la Gorerotted.

Algetic heeft hiermee eigenlijk meteen het “vrolijkste” nummer van het album gehad. De duistere sfeer die de band aan de nummers mee probeert te geven maakt dat de muziek qua emotie toch echt een andere kant opgaat dan bovengenoemde collega-bands. Met het gemiddelde vuurvermogen van de AK-47, maar dan in tweevoud, raast deze brutale tornado voorzien van twistende gitaarriffs en droge grunts voort over misselijkmakende songstructuren. Punten waarop ik verder niets aan te merken heb, behalve dat de tien tracks mijns inziens onderling wat te weinig van elkaar verschillen. Lof voor de songwriting, minpunten voor de complete invulling dus.

Minder ingewikkeld dan bijvoorbeeld de plaat van Wormed eerder dit jaar, op een ander niveau beiden sterk, met een sfeer die tussen Wormed en de oergromplaat van Abyssal zit. Helaas hoor ik bij Algetic iets te vaak de meest typische drumpatronen voorbij komen. Razendsnelle basdrumklopperij maar daarboven een hoofdrol voor de snaredrum. Stevige plaat met genoeg agressie om een gebouw omver te blazen, maar niet de beste in zijn genre dit jaar.

Tracklisting:
Algetic - Sewer Dynasty

  1. Sewer Dynasty
  2. Excruciating Excremental Existence
  3. Machete Lynch Mob Pacification
  4. Soulless Solace
  5. Mass Myiasis
  6. Grails Of Ache
  7. RoManslaughter
  8. Phalluvorous Vaginofungus
  9. Agents Of Agony
  10. Intrauterine Infant Sodomy

Line-up:

  • Sebastian – Zang
  • David – Gitaar
  • Jakub Vondrka – Drums

Links: