Mad Max – Interceptor

Mad Max – Interceptor

SPV, 2013

In 2012 keerden de Duitse rockers van Mad Max terug aan het front met Another Night Of Passion. Een meer dan geslaagd muzikaal vervolg op het in 1987 verschenen Night Of Passion, het tot dan toe als hoogtepunt van de band bestempelde album. Een tournee met Axel Rudi Pell volgde en blijkbaar heeft dat nieuwe energie gegeven en inspiratie gebracht want ruim een jaar later mag ik het gloednieuwe Interceptor van commentaar voorzien.

Het nieuwe Interceptor is muzikaal gezien een vervolg op eerder genoemde albums. Makkelijk in het gehoor liggende hardrock waarbij het voornamelijk draait om een degelijke song, een krachtig refrein en spetterend gitaarwerk. Het doet denken aan acts als Def Leppard, Gotthard en Fair Warning. De line-up is niet gewijzigd en het songmateriaal klinkt vers. Al moet gezegd worden dat het nummer Show No Mercy al stamt uit 1987. De opgepoetste versie mag er echter zeker zijn en misstaat niet tussen de overige nummers.

Wat ik de vorige keer meldde ten aanzien van Another Night Of Passion kan ook opgeld doen voor Interceptor. Mad Max heeft wederom een sterk album gemaakt dat door de fan van het eerdere werk moeiteloos aan de collectie kan worden toegevoegd. Ben je nog onbekend met deze band, mis je bij hedendaagse acts lekker uptempo rock met nu en dan een vette solo dan moet je Interceptor zeker eens uitproberen.

Tracklisting:
mmm 200

  1. Save Me
  2. Godzilla
  3. Sons Of Anarchy
  4. Rokker Your Life
  5. Five Minutes Warning
  6. Bring On The Night
  7. Streets Of Tokyo
  8. Show No Mercy
  9. Revolution
  10. Turn It Down

Line-up:

  • Michael Voss – zang, gitaar
  • Juergen Breforth – gitaar
  • Roland Bergmann – bas
  • Axel Kruse – drums

Links: