Seventh Key – I Will Survive

Seventh Key – I Will Survive

Frontiers, 2013

Het Italiaanse Frontiers-label heeft er een handje van om AOR-bands die al lang niet meer actief zijn te verleiden tot nieuw plaatwerk. Vaak leidt dat tot bijzonder prettige resultaten. I Will Survive van Seventh Key is daar een fraai voorbeeld van. De band waar Mike Slamer van Streets en Billy Greer van Kansas begin van deze eeuw twee prima platen mee maakte is tot leven gewekt en brengt een prima AOR-schijf met progressieve en moderne invloeden.

Muzikaal hoor ik invloeden van Kansas‘ laatste studioplaat Somewhere To Elsewhere, maar voornamelijk pompeuze jaren ’80 acts als Saga, World Trade en vooral House Of Lords. I Will Survive klinkt daarentegen voor genrebegrippen bereheavy en modern. Elf nummers lang weten de routiniers te boeien met stevig drums, heldere zang, prima gitaarwerk en uitstekend songmateriaal.

Uiteraard ontbreken de gebruikelijke ballads niet. I See You There is een voorbeeld daarvan. Seventh Key verstaat echter de kunst om een dergelijk nummer niet te laten verzanden in zoete meligheid. Kansas-invloeden (met een fraaie rol voor de violist van die band, David Ragsdale) in Sea Of Dreams weten de honger naar een nieuwe Kansas-plaat enigszins te stillen. Album nummer drie van Seventh Key is meer dan geslaagd. Een prima plaat met eigen smoelwerk voorzien van een kraakheldere productie. De liefhebber weet genoeg.

Tracklisting:
sk

  1. I Will Survive
  2. Lay In On The Line
  3. I See You There
  4. It’s Just A State Of Mind
  5. Sea Of Dreams
  6. 6. Time And Time Again
  7. When Love Sets You Free
  8. Down
  9. The Only One
  10. What’s Love Supposed To Be
  11. I Want It All

Line-up:

  • Billy Greer – bas, zang
  • Mike Slamer – gitaar, toetsen
  • Chet Wynd – drums

Links: