Waking the Cadaver – Real-Life Death

Waking the Cadaver – Real-Life Death
Amputated Vein Records, 2013

Ik luister wel eens naar Waking the Cadaver, gewoon, voor de pep. Ik vond het altijd al vrij foute deathcore met grind- en hardcoreneigingen. Dat hoefde dan ook niet per se te veranderen. Voor de derde keer persten ze er nu een album uit.

Het is duidelijk dat deze heren gegroeid zijn in hun spelletje. Er valt nog meer variatie te noteren dan op al hun eerder werk samen, in zowat alle secties. Vocaal wordt er vooral geblaft en gegromd, als bij de eerste de beste tuff guy beatdown-/hardcoreband. Muzikaal kun je ook aardig pitten en slammen met andere driekwartsbroekendragende en molenwiekende pipo’s. Het blijft wel in de buurt van deathmetal hangen, van deathgrind zelfs, met de nodige slam en andere stijlelementen die zowel technische US deathmetal als guttural deathcore toebehoren. Wanneer je dan nog eens een strakke grindsound op je toms zet dan is het sowieso van alle markten thuis. Nog een dosis verrassende plotwendingen in de composities gooien en je slaat je publiek om de oren met virtuose extreme coremetal die het niet verwacht.

Veelzijdigheid en progressiviteit is geen issue voor deze Amerikanen, een doorzichtig afgewerkt product maken wel. De fun is er een beetje af en blijven hangen doen de nummers niet echt, daarvoor ontbreekt het hen aan catchy kapstokken. De opeenvolging van razende stukken en trage breakdowns houdt soms weinig steek ook. Goed voor een klein half uur huishoudelijke taken maar ook niet meer dan dat.

Tracklisting:
 Waking the Cadavert

  1. Insult to Injury
  2. Money Power Death
  3. Business as Usual
  4. Lumped Up
  5. Physical Contract
  6. Molested to Death
  7. Snapped in Half
  8. Life Lesson

Line-up:

  • Don Campan – Brul
  • Dennis Morgan – Drums
  • Alex Sarnecki – Bas
  • Mike Mayo – Gitaren
  • John Hartman- Gitaren

Links: