Mosh-Pit-Justice – Mosh-Pit-Justice

Mosh-Pit-Justice – Mosh-Pit-Justice
EBM Records, 2013

Het uit Bulgarije stammende Mosh-Pit-Justice brengt heerlijke old school thrashmetal die zwaar geënt is op de vakbroeders van Overkill, Forbidden en Kreator. Alle vier nummers die op de uit 2012 stammende ep The Serpent stonden, staan ook op deze release.

Hier en daar refreert het stemgeluid aan King Diamond. Muzikaal worden we getrakteerd op stop-and-go breaks, puntige riffs met een hook, melodie en een juiste dosis agressie.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat niet alle nummers even sterk zijn. Het intro van openingsnummer Celestial Cry voegt weinig toe, originaliteit is ver te zoeken (het roepen van “all posers must die” in Posers Genocide is zo 1983) en de tempowisselingen zijn soms wat vergezocht. Daarnaast verraadt het accent van zanger Peichev te sterk zijn afkomst.

Er staan enkele positieve uitschieters op zoals Blood Of The Tyrant, In Dollar We Trust en Wicked Messiah. Deze nummers hakken er lekker op los en zorgen ervoor dat ik een positief gevoel overhoud aan Mosh-Pit-Justice. Maar misschien was het toch beter geweest iets meer tijd in nieuwe composities te steken dan de oude nummers opnieuw op te nemen.

Er zijn op compositorisch vlak nog stappen te zetten. Soms komen bepaalde riffs net te vaak terug en dat komt de spanningsboog niet bepaald ten goed. Als er daarnaast aan het accent van Peichev gesleuteld kan worden dan kan Mosh-Pit-Justice nog verder groeien. Het zal voor deze heren lastig zijn geweest om in hun thuisland een goede studio te vinden, laat staan op te treden. Dit in ogenschouw nemende is dit best een aardige debuutpaat geworden.

Tracklisting:
Mosh-Pit-Justice - Mosh-Pit-Justice

  1. Celestial Cry
  2. Pray To Me
  3. Blood Of The Tyrant
  4. In Dollar We Trust
  5. The Serpent
  6. I Stand In Fire
  7. Wicked Messiah
  8. Dark Angel
  9. Posers Genocide

Line-up:

  • Georgy ”Pei4” Peichev – Vocalen
  • Staffa – Gitaar, achtergrondvocalen
  • Mariyan – Basgitaar, achtergrondvocalen

Links: