Goat Torment – Dominande Tenebrae

Goat Torment – Dominande Tenebrae
Amor Fati Productions, 2013

De Gentenaars van Goat Torment brachten enige tijd geleden hun eerste langspeler uit. Het was mij ontgaan, godbetert. De rauwe blackmetal van deze stroppendragers is nochtans een kolfje naar mijn hand.

Ze zeulen een erfenis met zich mee die bestaat uit illustere namen als Beherit, Goatwhore, Conqueror, Blasphemy en – al je ver genoeg teruggaat – Von. Zoek je het tussen de tijdgenoten, dan komen namen als Teitanblood, Wrathprayer en Cultes des Ghoules ongetwijfeld in je op. Dat betekent rauwe blackmetal met bij wijlen invloeden uit death- en thrashmetal. Inderdaad, zoals het vroeger altijd ging.

Goat Torment onderscheidt zich door nummers met een gestaag opbouwende spanning, verrassend frisse soli en veel eerbied voor dynamiek. Er wordt niet van begin tot eind geragd, integendeel; de tegen doom aanschurkende tempi zijn misschien zelfs iets prominenter. De naargeestige sfeer doet je wegdromen naar donkere catacomben waar ratten de dienst uitmaken en insijpelend vocht de minste van je problemen is.

Dominande Tenebrae is een prima aanwinst voor een genre waarin veel platen verschijnen , maar niet veel bands echt frapperen. Voor wie het aanbelangt: het album verschijnt zowel op cd, lp als op tape. Zoals het vroeger altijd ging…

Tracklisting:Goat Torment - Dominande Tenebrae

  1. My hands reach out
  2. Titan fire
  3. Dominande tenebrae
  4. Onwards to Judecca
  5. Abusing the weak
  6. Angelwhore dominator
  7. King of locusts
  8. Invoking the dark gods
  9. Bestial command

Line-up:

  • S – Drums
  • Kwel – Gitaar, basgitaar en zang

Links: