Slaughtbbath – Hail To Fire

Slaughtbbath – Hail To Fire
Proselytism/Chalice of Blood Angel Productions, 2013

Ah, lang geleden dat ik nog eens werd verblijd met een blackmetalplaat uit Chili. Vroeger stond Chileense blackmetal garant voor ongebreidelde agressie, onmogelijk in te dammen chaos en erbarmelijke badkamerproducties. Sinds ze in Santiago de DM6 Studio van Pablo Clares hebben, krijgen we die agressie en chaos tegenwoordig ook voorgeschoteld in een beschaafder jasje.

Zo is het ook met Slaughtbbath. Op diens eerdere uitwerpselen was de black-/trashmetal in de stijl van Nifelheim, Impurity (de Brazilliaanse), Conqueror, Bestial Mockery en Impaled Nazarene nog voorzien van een aan alle kanten rammelende productie. Nu je eindelijk kunt horen wat er exact gespeeld wordt, blijkt de band een stuk inventiever te zijn dan ik eerst dacht. Aan de stijl heeft men nauwelijks gesleuteld, de stoelen en tafels zijn dus maar beter vastgevezen in de vloer bij het beluisteren van Hail to Fire. Black/thrash van hoog niveau, dat is waar deze Chilenen voor staan.

De teksten bulken van de verwensingen en zijn voornamelijk satanisch, zedeloos en ronduit intolerant (geen nood, ze haten ongetwijfeld ook u en mij). Daarmee sluiten ze naadloos aan bij het muzikale concept van Slaughtbbath, natuurlijk.

Hail To Fire is echt een plaat voor de fans van deze specifieke niche, want ondanks de verbeterde geluidskwaliteit zal dit velen zwaar op de maag liggen. Niettemin een puike aanwinst binnen de categorie turbulentie. Onderstaand artwork is dat van de op 500 stuks geperste LP-versie en veel mooier dan de fantasieloze cover van de digipack.

Tracklisting:Slaughtbbath - Hail To Fire

  1. Awakened to Slay
  2. Dethroned, Burnt and Spat Upon
  3. True Power Knows No Mercy
  4. Impale Them
  5. Doomsday Cenotaph
  6. Blackburn
  7. Burn the Traitors
  8. Hail to Fire
  9. Barbaric Cruelty Reigns

Line-up:

  • Negro – Drums
  • P. Skullshredder – Gitaar
  • D. Desecrator – Zang en basgitaar

Links: