Breakdown of Sanity – Perception

Breakdown of Sanity – Perception
Eigen Beheer, 2013

Het vorige album van dit Zwitserse Breakdown of Sanity kreeg van mij in 2011 een hele hoge score toebedeeld. Het is dan ook één van mijn favoriete moderne niet extreme metalbands, wiens blend van energieke metalcore, hardcore en deathcore een aanstekelijke mix van moshmetal oplevert. Ik hoopte dan ook op niets meer dan een vervolg van Mirrors te horen op Perception.

En ja hoor, wat een bruut feestje is me dit weer geworden. Minder impulsieve hakdjent-toestanden, meer melohardcore- en melodeath-invloeden, maar voor de rest dezelfde intensiteit en moderne opgeblazen hi-tech productie en dito pitvreugde. De zang klinkt ook een stuk volwassener, alle emo is eruit geduwd, net als de etter uit de jeugdpuistjes. Het resultaat zijn gladdere en gestroomlijndere nummers, uitgebalanceerder ook, in een iets traditionelere aanpak. Het blijft goed, alleen is hun identiteit er ietsje door verdwenen en eigenlijk had ik het wel voor de over the top-aanpak van Mirrors, ondanks de mindere brutaliteit op dat album.

Geen verbetering van het vorige album volgens mij, dit is wel een stap in de richting van duurzaamheid binnen een breder genre. Beetje jammer, ik raak er wel over. Nu jullie nog en festivals als Graspop die dit voornemen op een Asking Alexandria en consoorten.

Tracklisting:
Breakdown of Sanity

  1. Exordium
  2. Crumble
  3. Hero
  4. Blind
  5. The Writer
  6. Scissorhands
  7. Perception
  8. The Gift
  9. Deliverance
  10. Chapters
  11. Broken Wings
  12. Invisible Scars

Line-up:

  • Carlo – Strot
  • Oly – Gitaren
  • Gygax – Gitaren
  • César – Bas
  • Tom – Drums

Links: