Hypnos – The Fall

Hypnos – The Fall
Eigen Beheer, 2013

Hypnos is niet alleen een gekende Tsjechische deathmetalband en de best mogelijke username voor een metalforum, het is ook een jonge postmetalband uit Frankrijk. Dit Hypnos wordt gevormd door leden van Neuromas, Pi, Violence From Within en debuteert met The Fall.

Post-metal mag je in de breedst mogelijke zin zien wanneer het over The Fall hebt. Het openingsnummer klinkt bijzonder doomend, met postrockfragiliteit in de lead. Melancholisch en pakkend, zonder kneuterig te zijn, zoals vele genregenoten. Het tweede nummer – The Arrow – is langgerekter, zowat tien minuten zelfs, en krijgt door het lagere tempo een behoedzame sludgedracht aangemeten. Bedrukt en vrij melancholisch allemaal, zonder echt brutaal, agressief of atmosferisch te klinken. De band die ik het meest vergelijkbaar vindt met dit Hypnos is dan ook Rosetta.

Prima debuutplaat, Hypnos uit Lyon mag best wel eens in mijn achtertuin komen optreden. Benieuwd wat ze allemaal nog in huis hebben voor de komende jaren. met een fijne band.

Tracklisting:
fall

  1. Burden
  2. Arrow
  3. Phantasm
  4. [h]elle – The Fall
  5. [h]elle – Abyss
  6. Beast

Line-up:

  • anoniem

Links: