Mort Douce – The Valley Of Blood And Death

Mort Douce – The Valley Of Blood And Death
Wydawnicto Muzyczne Psycho, 2013

Polen heeft een naam hoog te houden als het om deathmetal gaat. Immers, Behemoth, Decapitated, en Vader komen er vandaan. Mort Deuce (vrij vertaald: de zoete dood) doet middels deze release, nadat eerder dit jaar een tot vijftig exemplaren gelimiteerde tape uit werd gebracht, een poging een poot aan de grond te krijgen in de scene.

Ze zeggen zelf beïnvloed te zijn door o.a. Asphyx, Pestilence, Grave en Entombed. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Tenminste, als ze het demo-tijdperk van deze bands bedoelen. Het merendeel van de vijf nummers op deze ep zijn trage composities waaraan nog wel wat gesleuteld had mogen worden voordat Mort Douce besloot de studio in te gaan.

Het zijn echter niet alleen de simpel klinkende riffs, de weinig gevarieerde opbouw van de nummers en het gebrek aan tempowisselingen die ervoor zorgen dat The Valley Of Blood And Death weinig opzienbarends bevat. Er is nog een ander manco en dat is het stemgeluid. Dat mist diepgang en klinkt niet overtuigend. Verder worden de eerste vier nummers beïndigd door een heel snelle fade-out, wat nogal raar overkomt.

Er zit een groot verschil tussen doen alsof je old-school bent en old-school zijn. Mort Douce maakt dat op deze release pijnlijk duidelijk.

Tracklisting:
Mort Douce - The Valley Of Blood And Death

  1. Treatment By Decapitation
  2. Hemophobical Fear
  3. Traces Of Blood
  4. (I Walked Through) The Valley Of Blood And Death
  5. Murderous Lust

Line-up:

  • Rafal Strzemieczny – Vocalen
  • Mjtek Stasiak – Gitaar
  • Robert Legowik – Basgitaar
  • Pawel Zaleski – Drums

Links: