Orchid – The Zodiac Sessions

Orchid – The Zodiac Sessions
Nuclear Blast, 2013

De ster van het uit San Francisco afkomstige jaren 70 doomrockgezelschap Orchid is snel rijzende. Zo snel, dat aan de vraag naar debuutalbum en -EP door het originele label The Church Within Records niet kan worden voldaan. Dan moet je wat anders als band en met The Zodiac Sessions is dat anders bij deze dan geregeld.

Geen nieuwe songs derhalve, maar alle nummers van het debuutalbum Capricorn en de EP Through the Devil’s Doorway keurig op een rijtje. De songs zijn wel geremasterd. Meest in het gehoor liggende verschil is het wat hardere gitaargeluid, dat de songs iets meer richting de metal-kant doet opschuiven. Een wat betere benadering van het livegeluid zou je ook kunnen zeggen. Het geheel is verder voorzien van nieuw artwork van de hand van zanger Theo Mindell. Binnen de doommetalscene zijn de meningen over deze release wat verdeeld, mede omdat met deze uitgave de band nu af is van het contract met The Church Within Records. Als je als band echter geconfronteerd wordt met een behoorlijke vraag naar jouw albums, dan zal je toch wat moeten om door te groeien, toch?

Voor de nieuwe fans van Orchid is dit dus een ideale release. Voor alle anderen die de originele werken al hebben, is het ondanks het opgepoetste gitaargeluid en het nieuwe artwork niet echt een must om opnieuw aan te schaffen.

Tracklisting:
Orchid – The Zodiac Sessions

  1. Eyes Behind the Wall
  2. Capricorn
  3. Black Funeral
  4. Masters of it All
  5. Down into the Earth
  6. He Who Walks Alone
  7. Cosmonaut of Three
  8. Electric Father
  9. Albatross
  10. Int the Sun
  11. Eastern Woman
  12. Son of Misery
  13. No One Makes a Sound

Line-up:

  • Theo Mindell – Zang
  • Mark Thomas Baker – Gitaar
  • Keith Nickel – Bas
  • Carter Kennedy – Drums

Links: