Dark Man Shadow – Victims Of Negligence

Dark Man Shadow – Victims Of Negligence
Schwarzdorn Production, 2013

Het Duitse Dark Man Shadow bestaat vijftien jaar en is toe aan de derde volledige cd. Dat doet men in een muzikale stijl die eigenlijk al over zijn hoogtepunt heen is. Het is immers ook al vijftien jaar geleden dat bands als Cradle Of Filth en Dimmu Borgir (welke duidelijk als grote inspiratiebron hebben gediend) immens populair waren. Dark Man Shadow brengt dus sfeervolle en bombastische blackmetal met toetsen en een zangeres.

Waar voornoemde vaandeldragers van dit genre uitblinken in goede composities en voldoende afwisseling moet Dark Man Shadow duidelijk zijn meerdere in hen erkennen. Compositorisch steken de tracks namelijk niet bijster goed in elkaar. De nummers bevatten te veel herhaling en steken weinig ingenieus in elkaar. En dan is er nog een dominerende factor die behoorlijk storend werkt: het stemgeluid van dhr. Sorroth. Het klinkt erg geforceerd en van variatie moet hij het ook al niet hebben.

Sporadische goede momenten zijn er te vinden in de nummers Len Dopis (Just A Letter) en Due Of Commercialisation. Voornamelijk doordat de toetsen en vrouwelijke zang hierin overtuigend worden gebracht. Helaas kunnen deze nummers er niet voor zorgen dat we hier van een goede cd kunnen spreken. Een nipte voldoende is dan ook het eindoordeel.

Tracklisting:
Dark Man Shadow - Victims Of Negligence

  1. Repayment For Committed Injustice
  2. Betrayel Of Trust
  3. Slur
  4. Len Dopis (Just A Letter)
  5. Due Of Commercialisation
  6. Seven Seasons
  7. Dying In The Corner
  8. Majestic Uprising

Line-up:

  • Sorroth – Vocalen, gitaar, basgitaar
  • Samotha – Vocalen, keyboard
  • Matze – Drums

Links: