Happening – Birth

Happening – Birth
Domino Media, 2013

Happening is een Franse band die met Birth zijn eerste EP op de markt heeft gebracht. Het gezelschap dat in 2012 is opgericht wilde eerst songmateriaal hebben voordat ze gingen optreden, dit vond de band nodig om zijn ambities waar te maken.

Brain Tissues opent met een muziekje dat uit een speeldoos komt maar dit wordt al snel vervangen door hoekige riffs en ritmes in de trant van Helmet en de latere Therapy?. Qua zang wordt er goed gevarieerd tussen de rauwe cleane zang en de wat meer verfijnde cleane zang. De sound van Happening is ook erg rauw en energiek maar er zit genoeg in om de luisteraar te boeien.

Het gezelschap heeft namelijk ook zijn progressieve trekjes die wat meer naar post-hardcore neigen. De band maakt composities interessant door verschillende ritmeverschuivingen, maar pakt in de refreinen groots en vooral pakkend uit. Voor een eerste EP is dit erg goed, Happening heeft gelijk een sound te pakken die ook al lichtelijk een eigen karakter vertoont, ik ben dan ook zeer benieuwd wat de toekomst gaat brengen voor deze Fransen.

Tracklisting:
Happening - Birth

  1. Brain Tissues
  2. Social Mask
  3. Lacks
  4. Choices
  5. Empty Bottle

Line-up:

  • Anthony Diliberto – Zang, Gitaar
  • Martin Houche – Bas, Zang
  • Bastien Grob – Drums

Links: