Jesu – Everyday I Get Closer To The Light From Which…

Jesu – Everyday I Get Closer To The Light From Which I Came

Avalanche Recordings, 2013

De meeste mensen zullen Justin Broadrick wel kennen van Godflesh en het gros weet ook dat hij daarna verder is gegaan met Jesu. Onder de laastgenoemde komt hij nu met het album Everyday I Get Closer To The Light From Which I Came op de proppen, en wat voor een album. Zonder enige twijfel jaarlijstmateriaal!

Jesu komt hier met een album vol met shoegazende post-rock van een heel hoog niveau. En ondanks dat de twee genoemde genres vaak overspoeld worden door drukdoenerij wordt er hier een album neergezet dat toegankelijk is en tegelijkertijd uitdaagt. Vanaf de eerste zware aanzetten in de ritmesectie die kleur krijgen door middel van lichtvoetige doch dissonante akkoorden wordt de luisteraar meegesleept in een reis langs verschillende schitterende landschappen waarbij ontzag en vooral hoop de boventoon voeren. Vocalen zweven hier overheen als de wind die in je oor fluistert zonder op de voorgrond te treden. De onvermijdelijke vergelijkingen met bands als Sigur Rós, Sólstafir maar ook, het minder voor de hand liggende, Sun Kill Moon komen naar voren.

Dit is geen album om lang over te praten, dit is een album dat je moet opzetten en van begin tot eind op je in moet laten werken. Liefst in een schemerige omgeving over een fatsoenlijke stereo om de volledige klankkleuren goed tot hun recht te laten komen.

Jesu cover
Tracklisting:

  1. Homesick
  2. Comforter
  3. Everyday
  4. The Great Leveller
  5. Grey Is The Colour

Line-up:

  • Justin Broadrick – Alles

Links: