Horseback – A Plague of Knowing

Horseback – A Plague of Knowing
Relapse,2013

Horseback is een project dat ik vrij hoog heb zitten getuige ook mijn bespreking van Half Blood van vorig jaar. De man is zo creatief dat er, in de relatief korte tijd dat hij actief is, al een handvol albums, splits en singles uit zijn gebracht. Doordat niet altijd alles even goed verkrijgbaar is geweest is alles op dit album nog eens bijeen gebracht.

Naast materiaal dat dus al eerder verkrijgbaar is geweest is deze compilatie ook nog verrijkt met een aantal niet eerder uitgebrachte nummers. Voor wie nog nooit iets van Horseback heeft gehoord toch nog wat informatie over zijn muziek die, kort gezegd, bijzonder te noemen is. De beste man neemt het niet zo nauw met grenzen van genres en mixt drone met spacerock, krautrock, en blackmetal om maar een voorbeeld te geven. Het is vaak heerlijk ontspannen en wegzakken, waarbij de blackmetalvocalen bevreemdend werken, maar desondanks het eindresultaat ten goede komen. Naast de ontspannen momenten kent het ook intensere black die lo-fi aandoet maar altijd wel weer wat andere elementen in zich verborgen heeft.

Degene die echt alles al in huis heeft van deze band zou dit aan zich voorbij kunnen laten gaan maar vindt waarschijnlijk in de zes extra nummers genoeg reden om het alsnog aan te schaffen. Voor ieder ander die interesse heeft is dit een geweldig mooie doorsnede van zijn werk zonder dat je enkel demo’s en/of b-kantjes voorgeschoteld krijgt. Daarnaast krijg je met de drie cd’s die dit album telt zeker waarde voor je geld.

Horseback POK
Tracklisting CD1:

  1. On the Eclipse
  2. High Ashen Slab
  3. Another World
  4. Heathen Earth
  5. MILH
  6. IHVH
  7. Thee Cult of Henry Flynt
  8. Oblivion Eaters
  9. Broken Orb
  10. TV Eye (Live)

Tracklisting CD2:

  1. Stolen Fire
  2. Murdered
  3. Retribution
  4. Do You Have a True Feeling? (Plagued Version)
  5. Luciferian Theme
  6. North Star Struck (Plagued Version)
  7. Transparency (Murdered Again)
  8. Blood Loop
  9. Clattering Info Aggregators
  10. Recite
  11. Do You Have a True Feeling? (Stolen Fire Version)
  12. North Star Struck (Destroyed Demo Version)

Tracklisting CD1:

  1. Impale Golden Live
  2. A Plague of Knowing

Line-up:

  • Jenks Miller – Alles

Links: