Moonkult – Profane Nightmare Of Seers

Moonkult – Profane Nightmare Of Seers
Misanthropic Art Productions, 2013

En uit het niets was daar dan opeens Moonkult, een Fins trio onder aanvoering van de heer Moonlord Akhkharu, versterkt met twee man die uitkomen in diverse andere bands waaronder Niflungr uit Azaghal. Natuurlijk is deze langspeler voorafgegaan door een demo welke vorig jaar volledig langs mij heen is gegaan, gelukkig staan de nummers daarvan ook op deze plaat. Ook opvallend is het late arriveren van dit album, maar dat heeft vast te maken met de locatie van het label in Zuid-Korea.

Zowel de coverart als de namen van de bandleden verraden natuurlijk al deels de inhoud van deze schijf, en inderdaad, ik wordt niet teleurgesteld. Wat we voorgeschoteld krijgen is een lekker pot onvervalste blackmetal in de geest van het oude Mayhem en natuurlijk in die heerlijke Finse saus die bands als Horna en het eerder genoemde Azaghal zo fijn doet klinken. Na een kort intro krijgen we uiteraard het vertrouwde recept, snerpende gitaarriffs zonder daarbij te veel in het hoog te komen, een verrassend hoorbare bas en een drummer die niet enkel in de vastomlijnde patroontjes te werk gaat. Ook druipt de plaat van de zwartgalligheid waarbij de demonische vocalen goed uit de verf komen en zelfs prima in de mix staan.

Als je het voorgaande dan ook nog combineert met verschillen in tempo en nummers die onderling goed uit elkaar te houden zijn en de soms verrassend melodieuze momenten weten de liefhebbers genoeg. Die hebben aan dit album een meer dan degelijke toevoeging aan de muziekcollectie.

moonkult
Tracklisting:

  1. Destined To Wander
  2. The Great Purge
  3. Demigod Seer Of Black Flames
  4. Curse And Blessing Of Foresight
  5. Nether Of Time And Space
  6. Storming Avalanche Of Hate
  7. Behind Vortex Of Lightnings
  8. Beyond To Infinities

Line-up:

  • Moonlord Akhkharu – Zang, Gitaar
  • R.I.P – Drum
  • Niflungr – Bas

Links: