Hirax – The New Age Of Terror

Hirax – The New Age Of Terror
Mausoleum, 2004

Aanstaande maandag ligt er voor het eerst sinds heel wat jaren een nieuwe Hirax cd in de winkel. Een band die niet alleen in leeftijd maar ook in geluid meer volwassen is geworden.

Er waren 2 dingen die mij bijna gelijk opvielen. De productie is stukken beter dan op oude albums. Dit maakt het album voor mij aangenamer om te luisteren dan het oude werk. Zonder dat er zo heel veel aan de riffjes veranderd is klinkt alles veel feller. Ook zijn de nummers langer geworden. De band heeft altijd een bay area geluid gehad maar nu hebben ze toch iets meer weg van de oude Exodus dan voorheen. De cd klinkt erg heftig en zal zeker headbengneigingen oproepen. Rustige nummers komen goed tot zijn recht. Naast het vele opzwiepende gitaarwerk is er af en toe ook tijd voor een rustig introotje. Dan is er nog die zang van Katon die herkenbaar maar toch beter is. De cleane zang bevalt me niet zo goed maar is wel vooruit gegaan.

Kortom ik raad iedereen aan om aanstaande maandag met zijn slaapzak voor de platenwinkel te gaan liggen. Deze cd mag je gewoon niet missen!

Tracklist:Hirax - the new age of terror

  1. Kill Switch
  2. Hostile Territory
  3. The New Age of Terror
  4. Swords of Steel
  5. Into the Ruins
  6. Massacre of the Innocent
  7. Hell on Earth
  8. Suffer
  9. El Dia de los Muertos (The Day of the Dead)
  10. El Diablo Negro
  11. Unleash the Dogs of War (Open the Gates)


Line-up:

  • Katon W. De Pena – zang
  • Glenn Rogers – gitaar
  • Dave Watson – gitaar
  • Angelo Espino – basgitaar
  • Jorge Iacobellis -drums

Website: Hirax website