DivaDroid – Obscene Prophecies

DivaDroid – Obscene Prophecies
Eigen Beheer, 2013

Ik bleef nog wat op de vlakte bij de bespreking van de vorige plaat van DivaDroid uit Deinze, een welvarend stadje in Vlaanderen. It’s Gonna Hurt was leuk, veelzijdig, en vol potentie. De electro en metal zijn sindsdien verder blijven copuleren en deze EP is het gevolg.

Het is een EP geworden met twee gezichten. De opener, Candy, kan me heel erg bekoren. De industrial-/drum’n’bass-/electro-metal doet me sterk denken aan enkele Earache Records-platen uit de late jaren negentig, en daar zat fijn spul tussen. Vooral de enkele digital hardcore-momenten zijn bijzonder lekker. Hierna volgt een poppy new wave-/metalnummer, clean ingezongen, met moderne toetsen. Het nummer is moeilijk om in te komen, maar gaandeweg wordt het een stuk interessanter en intenser. De fragiliteit ligt me niet, mijn probleem wellicht. Hypocricity Burns! is een poging om foute Franse & Duitse industrial metal te mixen met jungleritmes en wobbles, hetgeen niet geheel geslaagd is om naar te luisteren wanneer je neerzit, des te meer wanneer je in een bunker staat te trippen. The Sound of A Frozen Heart, dat is weer heel andere koek. Een ingetogen en intiem nummer, begeleid door piano, met een donkere musical-feel. Bevreemdend.

Ik hoop dat DivaDroid verder blijft gaan in het straatje van Candy, een mix van U96-house en Ultraviolence-mixmetal. Hoe dan ook, heel benieuwd naar het vervolg van dit verhaal! Laat maar komen.

Tracklisting:
DivaDroid

  1. Candy
  2. Butterfly in Absinthe
  3. Hypocricity Burns!
  4. The Sound of a Frozen Heart

Line-up:

  • Sir Midnight May
  • The Toxic Teddy

Links: