Trap – Offrande 1,697

Trap – Offrande 1,697
Murder Channel, 2013

Ik heb een lange neus, een gekromde neus zelfs, een beetje Joods als ik zo vrij mag zijn om dat te zeggen. Die verkijkerij lijdt me soms wel eens af van de metalarij, getuige dingen als Whourkr, Igorrr en dit jaar ook Pryapisme. Er is meer! [trap] bijvoorbeeld, een band van één van de fijnste labels op deze planeet: Murder Channel, uit Japan. Ze maken graag overbruggingen tussen elektronische muziek en metal. Trap debuteert met een knaller van een plaat. Zoals ze zelf zeggen: To experience this album is to step into [trap]’s monster groove train, engaging both headbangers and hardcore, electro dance-floor fans.

De eerste nummers op Offrande 1,697 zitten vol drumstep, een opgefokte versie van dubstep, met een surplus aan lawaai. Vanaf halfweg gaat het serieus de metalkant op, met remixes en samples, de vergelijking met Zardonic gaat hier zeker op. Bij Custom Teeth gaat Trap Pantera verknippen en wordt het een feestje zoals dat bij Bong-Ra en Drumcorps menig maal het geval is. Ideaal voor een bruut feestje.

Absoluut niets voor traditionele metalheads, dit gedoe. Wie het graag eens anders wil, zonder dat het compleet verknipte breakcore wordt, die mag dit zeker eens uitproberen.

Tracklisting:
Trap

  1. Woodboy
  2. Capacity Trigger
  3. Triangulythn
  4. Gommage Eclat
  5. Giulio Celebration
  6. Strangers – [trap] Rmx
  7. Fire Up
  8. Twenty One Consortium
  9. Fornication Choreography
  10. Custom Teeth
  11. Void Calling
  12. Woodboy -live – [recording @ Riddim Collision Festival 2012, Lyon, Fr.]

Line-up:

  • Zôl
  • Merlin Ettore

Links: